skivakantie wintersportvakantie trends

5 verrassende trends voor uw wintersportvakantie

Leestijd: 2 minuten

Life Magazine biedt u een paar pistes om uw wintersportvakantie te plannen!

Door Gaëlle Dehenain

1 Kunst op de piste

Weinigen weten het al, maar besneeuwde landschappen worden stilaan ware speeltuinen voor kunstenaars. Er worden steeds meer tentoonstellingen en grootschalige evenementen georganiseerd met de grandioze panorama’s als decor. In Mont-Dore bijvoorbeeld stelt het cultureel centrum Joseph Forêt Dali tentoon. In Val Thorens opent een nieuwe kunstruimte van 200m². En in Menuires staat er een project op stapel in samenwerking met lichtkunstenaar Laurent Fachard om het plaatselijke erfgoed in de bloemetjes te zetten.

2 VIP service

De meeste skistations bieden gepersonaliseerde diensten aan die je verblijf makkelijker maken. Deze winter zien we de opkomst van conciergediensten: gaande van boodschappen aan huis brengen tot het reserveren van skimateriaal. Ze zijn ofwel geïntegreerd in je verblijfplaats zoals in het nieuwe Village Les Armaillis aux Saisies; ofwel op locatie zoals de Conciergerie de Val d’Isère dat bijvoorbeeld een privésalon voorziet bij de aankomst en bij het vertrek van de skiërs.

3 100% zen

Ook in de bergen is yoga dé trend. Met zicht op de adembenemende landschappen is het makkelijker om te mediteren en los te laten. Ski + yoga-vakanties vind je bijvoorbeeld in Arêches Beaufort; de lessen zijn toegankelijk voor alle leeftijden. In Val Thorens wordt yoga dan weer gelinkt aan wandelingen op sneeuwschoenen. In Valmorel start je met nordic walking om verder te gaan met yoga en ademhalingstechnieken. En sinds vorig jaar vind je in Morzine de eerste ski-yogapiste! Je neemt de yogahoudingen aan met ski’s aan je voeten zodat je optimaal bent voorbereid op het skiën. En ook de Zen-zones vermenigvuldigen zich op de pistes voor al wie houdt van rust.

4 Digitale detox

Op vakantie communiceren we veel, maar dromen we er ook vaak van om onze smartphone uit te zetten… Middenin de bergen is het hét moment om de stap te zetten. Sommige hotels dragen hun steentje bij aan de digitale detox door uw gsm te bewaren in een kluis aan het onthaal. En ook al zijn ze nog zeldzaam, zijn er ook steeds meer bed&breakfasts die u daarbij helpen.

5 Makkelijker bereikbaar

In het midden van de Alpen hebben Grenoble en Chambéry hun eigen luchthaven. Ze zijn functioneel en gemaakt op mensenmaat en bieden een rechtstreekse shuttleservice aan naar verschillende skistation. De lokale skiatleten binden zelfs op de luchthaven hun ski’s al aan!


© Fiftyandme 2023