L’Auberge du Moulin Hideux : Excellentie en passie

Leestijd: 2 minuten

MoulinHideux

Aan de voet van een smal straatje naast een stevig bos staat een molen die met veel smaak werd gerestaureerd. Julien Lahire en zijn echtgenote Yolande verzorgen er een hartelijk onthaal met grote kennis van zaken. Dit is het eerste etablissement buiten Frankrijk dat werd opgenomen in de prestigieuze keten Relais & Châteaux en de keuken gaat prat op een Michelinster.

Achter het fornuis

De keuken van Moulin Hideux is een familieverhaal. Na zijn studies aan de hotelschool van Namen was Julien Lahire 6 jaar lang werkzaam in een aantal toprestaurants: achtereenvolgens bij Jacques Thorel in La Roche-Bernard, bij Michel Bras in Laguiole en bij Michel Troisgros in Roanne, maar ook bij Nadia Santini in het Italiaanse Dal Pescatore en bij Jannis Brevet in het Nederlandse Inter Scaldes. De jonge chef leerde er de fijne kneepjes en sloeg steeds meer zijn eigen vleugels uit. Bij zijn terugkeer keek hij een tijdlang de kat uit de boom. Waarna hij besliste om het team te verjongen en zijn keuken naar streekproducten te heroriënteren met ingrediënten die zorgvuldig worden geselecteerd. Kwaliteit, seizoen en producent zijn z’n hoofdprioriteiten.

MoulinHideux1

Voor de jachtliefhebbers wenkt een mooie periode want de jachtschotels behoren tot het beste wat het seizoen te bieden heeft! Verrukkelijke smaken en delicatessen die zich uitgebreid laten genieten. U bent klaar om aan tafel te gaan en van de heerlijke keuken van Julien Lahire te genieten. Elke gast wordt door de familie zo ontzettend gastvrij ontvangen dat het hem zwaar valt om deze plek te verlaten.

Activiteiten: voor elk wat wils

Men moet absoluut de nodige tijd uittrekken om de omgeving te verkennen. De molen is inderdaad de perfecte uitvalsbasis voor een stevige boswandeling in de vallei van de Semois. Natuurliefhebbers kunnen genieten van de bijenkorf en de ‘bloemenmoestuin’. Duik ook even het overdekte en verwarmde zwembad in voor een paar baantjes schoolslag en geniet – voor of na een massage – van de rust in de hammam of de sauna. En natuurlijk moet u ook voldoende tijd voorzien om van het aperitief te genieten naast het haardvuur of in de schaduwrijke tuin, vlakbij het beekje…

Er is duidelijk geen gebrek aan activiteiten op dit majestueuze domein!


 

ONZE FAVORIETE ADRESS!

Le Moulin Hideux ligt halverwege Amsterdam en Parijs, op 1.30 uur van Brussel, op 1 uur van Reims en Luxemburg-Stad. Het is de gedroomde plek om uzelf helemaal los te koppelen van deze wereld.

Moulinhideux3

B-6831 Noirefontaine (Bouillon)
www.moulinhideux.be
Tél : +32 61 46 70 15
Fax : +32 61 46 72 81


© Fiftyandme 2023