Op de MSC Preziosa is glamour troef

Leestijd: 2 minuten

Capture d’écran 2015-03-12 à 10.13.26

Het is 23 maart 2014 in de namiddag… Hij komt tevoorschijn in de haven van Genua en zuigt onmiddellijk alle bewonderende blikken naar zich toe van de nieuwsgierigen die talrijk kwamen opdagen. Enkele uren voor de traditionele slag van de jeroboam champagnefles op zijn romp barst iedereen al uit in superlatieven over zijn spectaculaire afmetingen en zijn gigantische potentieel. Zowat tweeduizend mensen die met zorg werden geselecteerd overstelpten de nieuwkomer met een golf van ovaties en een bijna kinderlijk enthousiasme, zoals dat telkens opnieuw gebeurt wanneer een nieuw schip in de vloot van Italiaans reder het ruime sop kiest. Je zou haast vergeten hoe het pijpenstelen regent in de haven en de stad die tegen de heuvel aanschurkt. Een loopbrug verder beland je in een andere wereld, ga je volledig op in een verbluffend universum, perfect tot in het extreme, volledig in het teken van genieten. Die andere wereld speelt zich voor ons af op 30.000 m² publieke ruimte waaronder vier grote restaurants die de Italiaanse gastronomie alle eer aandoen.

Welcome on board. Voor deze openingsavond wordt er flink uitgepakt. Er hangt romantiek in de lucht en glamour is er in overvloed. Een pianiste en twee violisten vertolken enkele sentimentele ballades aan de voet van de dubbele trap met glas en kristallen van Swarovski. Alles komt tot leven, als eerbetoon aan dit nieuwe cruiseschip, licht als een koninklijk hofbal, glanzend als een bergrivier.

De Preziosa deze nieuwe reus in de MSC-vloot is ontloken in de lente van 2014, na meer dan twee jaar geduld oefenen bij de gigantische aankleedoperatie met het beste dat Italië te bieden heeft.

De lancering van zulke boot is een fantastisch spektakel om mee te maken: de emoties van het publiek laaien hoog op bij een overdosis aan spitstechnologie, muziek, dans en een schitterend vuurwerk. Componist Ennio Morricone en actrice Sophia Loren hebben een legendarische stempel gedrukt op deze onvergetelijke ceremonie.

Mensen die beweren niet van cruises te houden, hebben nog nooit zulke drijvende stad betreden om van de ene brug naar de andere te gaan en zich helemaal onder te dompelen in de glittersfeer die er heerst. Een cruise biedt je tegelijk een gezellige hut en een deur die opengaat naar grenzeloze horizonten.

Dit uitzonderlijke schip, het 12e uit de vloot, heeft niet minder dan 18 bruggen over een lengte van 333 meter. Het kan 4345 passagiers ontvangen en is uitgerust met de Vertigo, 120 meter, de langste waterglijbaan ooit op een cruiseschip.


© Fiftyandme 2024