Op stap in Rochehaut, het juweel van de Semois

Leestijd: 4 minuten

Van Rochehaut wordt gezegd dat het de parel van de Semois is. Waar of niet: het is in elk geval een Ardeens dorp met veel charme en het imponeert met een van de mooiste panorama’s van België. Het kijkt immers uit over de Semois en over het geklasseerd dorp Frahan. Rochehaut is ook de thuisbasis van de Auberge de la Ferme. Hoewel de naam anders laat veronderstellen, is dit meer dan zomaar een herberg. Sterker: deze plek heeft ontelbare troeven en die zijn er allemaal op gericht om de gasten te verwennen.

RochehautUNE

Elke keer opnieuw – als de slingerende weg het bos verlaat, de blik blijft haperen op de wijngaarden en het schitterend landschap, de eerste gebouwen in hout en natuursteen opduiken – heeft de bezoeker de indruk dat de werken van de natuur en die van de mens hier harmonisch in elkaar opgaan. Dit is evenwel ook de verdienste van de familie Boreux want zij sleutelt hier dag na dag en ook rondom de Auberge de la Ferme aan die bijzondere osmose die typisch is voor Rochehaut.

Familiegeschiedenis

In het begin was er gewoon de hoeve van vader Boreux, daarna het landelijk vakantiehuisje, nog later de familieherberg en momenteel 19 entiteiten die over de site van Rochehaut zijn verspreid. Een metamorfose die in goed 20 jaar werd georkestreerd door Michel en Patricia Boreux, daarbij geholpen door hun familie. De uitbouw van de Auberge de la Ferme is helemaal raak. Je voelt de passie en het persoonlijk engagement, de liefde voor de echte Ardennen, het respect voor de natuur, het werk en de wil om het beste van zichzelf te geven, de gastvrijheid die helemaal op het welzijn van de klant is gericht. De slagzin “Goed slapen, Goed eten, Goed leven” verraadt in de eerste plaats de dynamiek achter de Auberge de la Ferme.

22

Terug in de tijd

In Rochehaut is het Agri-Musée altijd een bezoek waard. De manier waarop het boerenleven van weleer wordt weergegeven, spreekt bij groot en klein tot de verbeelding. Op dit parcours dat uit een 20-tal kamers bestaat, vliegt de tijd gewoon voorbij. Je kan ook een treintje nemen in het dierenpark Entre Ferme et Forêt. Je ontdekt er een 40-tal diersoorten die op de boerderij leven – in de Ardennen en elders – en je geniet er ook van prachtige landschappen. Wandelaars komen hier aan hun trekken in de ongerepte natuur. Op aanvraag zijn individueel begeleide uitstappen of groepswandelingen mogelijk. Sportievelingen kunnen in de Auberge de la Ferme ook mountainbikes en kajaks huren.

276

Gastronomische verwennerij

Na een welgevulde dag smaakt een aperitiefje altijd. Keuze genoeg: een lokaal biertje op het terras of naast het haardvuur; het ‘Apéritif de la Ferme’. Dit wordt in de kelder opgediend en begeleid met een degustatie van Ardeense ham op leisteen. Dit is de trots van een terroir waarover Michel Boreux u graag zal onderhouden. Het gastronomisch restaurant van de Auberge staat in het teken van creativiteit en gulheid. Het verfijnd kader sluit perfect aan bij de dagmenu’s, de restauratie à la carte of een van de 12 menu’s die het orgelpunt zijn van de gastronomische weekends die maandelijks op het programma staan. Ook het ontbijt wordt genuttigd in het ruime restaurant. Keuze genoeg en derhalve ideaal om de dag op een dynamische wijze aan te vatten!

91

Verwikkende nachtrust

De kamers getuigen van een onvoorwaardelijk comfort opdat elke nacht hier een echte herbronning wordt. Er zijn er 75 in totaal. Ze zijn opgedeeld in 6 categorieën die aansluiten bij de wensen van de klant. De laatste aanpassingen kunnen op veel bijval rekenen: suites met een hedendaags design, met marmer, lichte kleuren, glas, een jacuzzi voor twee, Italiaanse douches met regennevel gekoppeld aan de zachtheid van de chromotherapie.

Voor het vertrek dringt een bezoekje aan de Boutique Ardennaise zich op: streekproducten, gerechten bereid door Michel Boreux, bieren en wijnen van de Auberge, enz… bieden de gasten de kans om een stukje van het plezier van de Auberge de la Ferme mee te nemen naar huis.

288

L’AUBERGE DE LA FERME
12 Rue de la Cense
6830 Rochehaut-sur-Semois
Tel.: 061 / 46 10 00 – Fax 061 / 46 10 01
www.aubergedelaferme.com


INFO

Reserveer nu

De Auberge de la Ferme biedt het ganse jaar door een reeks voordelige forfaits aan tegen aantrekkelijke prijzen en omkaderd met exclusieve animaties. Zo kunnen de liefhebbers van de natuur en van nieuwe kicks inschrijven voor de initiatie mennen. Aarzel niet en reserveer snel.

Is dit uw volgende vakantieplan?

Les Balcons de la Semois: dit zijn 15 appartementen en 2 villa’s met een onvergetelijk uitzicht op de bocht van de Semois en het dorpje Frahan. Dit luxueus geheel is opgetrokken uit steen, plaatselijke schist (leisteen), hout en beton. De architectuur is hedendaags en past perfect bij de omgeving. Elk appartement is voorzien van een privétoegang en beschikt over 1 of 2 garages.
www.balconsdelasemois.be© Fiftyandme 2023