PARIJS, EEN ODE AAN DE ONTDEKKING

Leestijd: 5 minuten

DIT VOORJAAR IS PARIJS WEER HELEMAAL SYNONIEM VAN LUXE. DE LICHTSTAD TREKT ALLE REGISTERS OPEN OP HET GEBIED VAN ELEGANTIE, INNOVATIE, KUNST EN ARCHITECTUUR. ZOVEEL GEHEIMEN, ZOVEEL SCHOONHEID. HET SUMMUM VAN LUXE!

DOOR AURÉLIE SCHOONJANS

PAris-e1428090115193

Vlakbij de Arc de Triomphe heeft het duo Henry Leung en Richard Martinet een eeuwenoud gebouw op een elegante manier nieuw leven ingeblazen. Toen Peninsula Hotels de stap zette om in Parijs een hotel te openen, wisten ze bij voorbaat dat dit een eerste voltreffer zou worden op weg naar een Europese expansie. En daar had ook de unieke geschiedenis van dit gebouw in het 6e arrondissement mee te maken.

MYTHISCHE PLEK

shutterstock_114479500

Dit gebouw, dat op het einde van de 19e eeuw werd opgericht en op een steenworp van de Champs-Elysées is gelegen, kende zijn gloriejaren tijdens de Belle Epoque en de Dolle Jaren. In 1908, toen Parijs zijn reputatie als Lichtstad alle eer aandeed, bood het onderdak aan het Hôtel Majestic.

Na WOII vestigde de Unesco er zijn zetel en daarna werd het een internationaal conferentiecentrum waar Henry Kissinger in 1973 de vredesakkoorden van Vietnam ondertekende. De groep Peninsula Hotels bezweek voor de charme en het potentieel van de locatie en besliste tot de restauratie en de modernisering van dit mythisch gebouw.

dancing-leaves

De renovatie van de architectuur werd toevertrouwd aan Richard Martinet van de groep Affine en aan zijn team van gespecialiseerde Franse ambachtslui. Henry Leung, van Chhada Siembieda & Associates Ltd (thuisbasis in Hongkong), boog zich over de binnenhuisinrichting. Samen brachten ze dit prachtige etablissement weer helemaal tot leven zonder te raken aan zijn ziel en erfgoed. Het resultaat is een voltreffer over de ganse lijn.

shutterstock_100430560Tweehonderd ruime kamers en suites in grijze en crème tonen uitgerust met de nieuwste technologieën. Vijf unieke suites met private tuinen die uitkijken over de Parijse daken. Een majestueuze lobby die zijn hoge strakke plafonds en zijn marmeren vloeren heeft behouden. Liefst zes restauratieruimtes die eer betuigen aan de wereldkeuken en waar le Tout-Paris zich verdringt. En om dit alles af te ronden: een kuurcentrum, een fitness en een turkoois ondergronds zwembad. Maar het meest uitzonderlijke aan het hotel is zijn indrukwekkende collectie hedendaagse kunst, met onder meer twee belangrijke werken van de kunstenaars Xavier Corberó en Ben Jakober. The Peninsula Paris, die vorige zomer de deuren opende, ontgoochelt niet. Of je er nu een glas komt drinken aan de bar, lunchen of overnachten: je begrijpt meteen waarom deze plek al snel is uitgegroeid tot de ‘place to be’ van Parijs.


© Fiftyandme 2024