Royal Palm in een nieuw jasje

Leestijd: 2 minuten

Een LOFZANG aan de eenvoud en een ontmoetingspunt van de VIPS: de Royal Palm is dat allebei. En nog zoveel meer…

MURBCH1Dac09

De reputatie van de Royal Palm*****, die afgelopen zomer enkele maanden dichtging voor renovatie, strekt tot ver buiten Mauritius en heeft niets van zijn tijdloos cachet verloren.

Het gebeurt dat uitbundig met sterren getooide hotels, opgejaagd door hun eigen status, hun ruimtes volstouwen zoals sommigen dat men ganzen doen. Gelukkig kiezen ze hier voor een andere manier om hun gasten te verrassen. De manier waarop behalve perspectief ook rust wordt gecreëerd, verraadt de roeping van de nieuwe Royal Palm: niets opdringen, niet verpletteren, en vooral: de bezoeker niet reduceren tot het zoveelste accessoire en een triviale schaduw.

Een huis dat voortdurend evolueert en een verjongingskuur onderging, maar waarvan het decor zijn ziel heeft bewaard.

MURSPA1Daa13

De renovatie van de nieuwe suites die afgelopen zomer werd doorgevoerd, werd ingegeven door de drang naar zuivere en logische lijnen – voorwaar geen esthetisch pauperisme! – met daarbovenop een zeldzame gulheid. De renovatie van het logies is de belangrijkste pijler met de creatie van een nieuwe categorie suites. Zij worden onder de noemer Suites Océan gegroepeerd. Hierdoor telt de Royal Palm nu nog slechts 69 suites (vroeger 84) met zeezicht. Suites waar luxe en modernisme elkaar versterken.

 Mede dankzij deze jeugdige opfrisbeurt straalt dit mooie huis nu weer als voorheen; een huis dat ook al bekend stond voor zijn idyllisch strand en voor zijn Michelinsterrenchef Michel de Matteis. Hij kiest voor een keuken die gedreven wordt door instinct, door momentopnames. Een keuken die verankerd ligt in de traditie van dit tophuis dat zijn pijlen helemaal op de toekomst gericht houdt.

 “De Royal Palm kiest voor een noodzakelijk nieuw modernisme, maar blijft trouw aan de tijdloze en UNIEKE sfeer die deze MAGISCHE plek nu al bijna 30 jaar lang kenmerkt”.                                                          Directeur-generaal Jacques Silvant

 In de Royal Palm geniet men van elke seconde van het leven

MURFRB1Daf12 

Het ontbijt staat voor een festival van smaken: sap van mango, ananas, papaja in hun karaffen, huisjam, eilandvruchten. De light lunch wordt genuttigd in het restaurant op het strand waar men uitbundige salades van palmharten met gerookte merlijn en gegrilde vis laat aanrukken. ’s Avonds dineer je op de veranda in alle intimiteit of bij kaarslicht aan de gastentafel in de eetzaal. Dit aanbod wordt gratievol vervolledigd met een 2000 m² grote Spa getekend Clarins waar schoonheid en sereniteit samengaan.

www.beachcomber-hotels.com


 


© Fiftyandme 2024