De mooiste vakantiehuizen van de wereld

Omdat we nu eenmaal allemaal wel eens dromen van verre luxe-oorden, reisde journalist Sebastiaan Bedaux de wereld af, op zoek naar de mooiste huizen met uitzicht. Hij bundelde ze in een boek dat je meteen zin geeft om je koffers te pakken.

Leestijd: 3 minuten

In dit boek reis je van Costa Rica naar Australië via Nieuw Zeeland, van foto naar foto, en ontdek je de meest spectaculaire plekken op onze planeet. De huizen zijn uitgepuurd en modern ingericht, of juist in een heel bijzondere, unieke stijl… maar altijd zijn ze adembenemend mooi.

maison_vacances_2

Ocean Eye is voor sommige mensen gewoon het toppunt van perfectie. Deze villa op het schiereiland Nicoya in Costa Rica kijkt uit op de jungle, maar ook op de oceaan, met name op het Playa Hermosa, een van de mooiste stranden van de streek. Je leeft hier middenin de natuur. De architect bouwde de villa met zoveel mogelijk open ruimtes: zelfs de muren zijn moduleerbaar zodat je zoveel mogelijk licht binnen krijgt en je ongehinderd kunt genieten van het schitterende uitzicht. Het huis is ook een ode aan de ecologie, met zonnepanelen, plaatselijke materialen en producten en regenwater dat hergebruikt wordt in huis.

maison_vacances_3

Als je naar Zuid-Afrika trekt, vind je daar het Big Bay Beach House, met een ongeëvenaard uitzicht op de Tafelberg en de meest trendy stranden. De villa werd ontworpen door een Duitse architect, in een mix van Bauhaus-stijl en de sfeer van een Zuid-Afrikaans huis. Het huis is zo gebouwd dat je overal kunt genieten van het uitzicht en de vakantiesfeer: alle vijf de slaapkamers kijken uit op zee. De tuin en het zwembad liggen beschut tegen de wind, want comfort speelt hier de hoofdrol. Het meest indrukwekkend is het buitenplatform waar je je helemaal één voelt met de omliggende natuur. Hier kom je onmiddellijk tot rust en word je zen.

maison_vacances

Deze villa in de bekende stad Phuket in Thailand is wel heel bijzonder. Villa Amanzi Kamala ligt hoog boven de stad en valt op door zijn moderne stijl en zijn open ruimtes. Het huis is gebouwd in de rots van de klif zelf, waardoor je een gevoel krijgt van eenheid met de natuur en afzondering. De jungle buiten is overal voelbaar in het minimalistische interieur, en dat geeft een tropische sfeer. En alsof het nog niet mooi genoeg is, is er een schitterend buitenzwembad dat lijkt te zweven, alsof je je zo in de oceaan kunt storten. Een echt kunstwerk, waar je het gevoel hebt dat de tijd stilstaat.

maison_vacances_UNE

‘Ocean View – The Perfect Holiday Homes; Nature Retreats Vol. II’ – Sebastiaan Bedaux bij Lannoo Publishers.

maison_vacances_4


© Fiftyandme 2021