Zoek het niet te ver! Reistips met de auto

Leestijd: 6 minuten

In deze tijd van het jaar zijn reistips altijd handig. Vooral in België en net daarbuiten…

Door Viviane Eeman

Voyage-webo1

1 uur rijden

Luik

Ideaal voor…
Er zijn tal van musea om te ontdekken. Daarbij het gloednieuwe La Boverie waarvan het concept werd toevertrouwd aan Rudy Ricciotti, de architect van het MuCEM in Marseille. De stad en het Musée du Louvre bundelen de krachten voor de artistieke programmatie en bieden een tentoonstelling aan die stilstaat bij de evolutie van de schilderkunst in open lucht en dit van de 18e eeuw tot nu. Een andere niet te missen tentoonstelling (liefst 2000 m2!) is die van Dali in het station Calatrava.

Waar overnachten?
Na een lange periode van verwaarlozing bloeide het Hôtel de Sélys open tot een vijfsterren met de naam Crowne Plaza Liège ‘Les Comtes de Méan’. U vindt er een gastronomisch restaurant, een brasserie en een kelder die is ondergebracht in een 16e-eeuwse wapenzaal. Verder is er de Osmose Spa: een oase van rust die wordt aangevuld met een bio bar. Deze plek is ook populair voor zijn brunches en zijn kookateliers.
04 222 94 94 – www.crowneplazaliege.be

Brugge

Ideaal voor…
De basiliek of het Belfort? De kathedraal of het Begijnhof? Het beste is dat u langs de kanalen slentert, met de koets het ritme van de hoeven volgt, een ballon instapt om de stad vanuit de lucht te bekijken of een fietstaxi neemt om een nieuw transportmiddel uit te proberen. Er is het MAfestival: een festival van oude muziek dat van 5 tot 14 augustus wordt gehouden. Dit festival laat zich op 14 augustus ook met de fiets ontdekken ter gelegenheid van de 30 km muzikale fietstocht (7 concerten) door het Brugse Ommeland.

Waar overnachten?
The Pand Hotel, dat in een 18e-eeuws pand op een steenworp van de Grote Markt is ondergebracht, is een vaste waarde. Heel wat antiek en verfijnde elementen in de 26 elegante en romantische kamers die met stoffen van Ralph Lauren werden aangekleed. Het hotel maakt ook deel uit van de keten ‘Romantic Luxury Hotels’.
050 34 06 66 – www.pandhotel.com.


© Fiftyandme 2024