6 x originele Valentijnideeën

Leestijd: 3 minuten

Na twintig jaar samenleven volstaat het niet om elkaar af en toe een ruiker bloemen te geven of om uw geliefde enkel voor Valentijn op een tête-à-tête te trakteren. Om ervoor te zorgen dat de liefde niet taant, moet ze dagelijks gevoed worden… Ontdek onze adressen met speciale Valentijnarrangementen, maar waar u ook de rest van het jaar terecht kan. Zodat amour rijmt op toujours!

Door Magali Duqué

Een (liefdes)geschiedenis

Life-Magazine

Kristallen, zijden, zilveren, eiken of gouden bruiloft… Het is ondertussen al jaren geleden dat u uw jawoord gaf. Maar van waar komt de traditie om een huwelijksverjaardag op deze manier te vieren? In het begin vierde alleen de burgerij deze feesten, en dan enkel de zilveren, gouden en diamanten bruiloft. Vanaf de 19de eeuw raakte het gebruik ook op het platteland verspreid. Het was op dat moment dat elk jaar van het huwelijk een materie kreeg.

Kalender van huwelijksverjaardagen

Het was gebruikelijk om elkaar een cadeau te geven geïnspireerd op de huwelijksverjaardag die gevierd werd. Niet altijd evident. En zonder verplichting, uiteraard. Maar dit heidense feest heeft in ieder geval de verdienste dat het ons stimuleert… Het mag dan niet meer dan een gewoonte en een gebruik zijn, die kleine ‘geforceerde’ momentjes van geluk met twee zijn vaak dé gelegenheid om uzelf als koppel heruit te vinden. Want met de tijd gaat men anders liefhebben. Geliefden worden vrienden. Passie maakt plaats voor tederheid en samenhorigheid. Hoe kan u uw liefdesleven dan een boost geven…? Nu dat de kinderen het huis uit zijn en/of u meer vrije tijd hebt, is het aan u om degene die u het beste kent, te verrassen…

Weinig inspiratie voor 14 februari? Een paar tips voor een originele Valentijn!

1. Een toast op de liefde

Verklaar uw liefde met bubbels! Voor een bruisende avond stelt Veuve Clicquot twee vernieuwende cadeaus voor. De Clicq’call is een nieuwe koffer waarbij u een gesproken boodschap kan voegen. Het geheel wordt geleverd in een mooie roze doos die een fles Champagne Rosé bevat. De Clicquot Message is dan weer een koffer die u kan personaliseren door er een zelfgekozen boodschap op te laten graveren. Veel ‘sprekender’ dan een kaartje…

www.veuve-clicquot.com

2. Kusjes uit Parijs

Parijs is de stad van de liefde! En meer dan dat… als u verblijft in een poepchic hotel, in één van de hipste wijken van de stad, op wandelafstand van het allermooiste dat de lichtstad te bieden heeft. Breng een onvergetelijk weekend door in het schitterend Mandarin Oriental (rue St Honoré) dat u de romantische formule ‘Love by Messika’ voorstelt. Op het programma: champagne en aardbeien met chocolade! Maar ook een halsketting en een geparfumeerde kaars van Messika. Geniet ook van een spabezoek met twee en doe uzelf een exceptioneel diner cadeau in het sublieme restaurant van het hotel…

Wanneer? Het aanbod “Love by Messika” is beschikbaar tot 29 februari
Prijs? Vanaf 1.045€.
www.mandarinoriental.com

3. Met het hoofd in de wolken

Zin om het eens vanuit een ander perspectief te bekijken? Om uw liefde letterlijk een hoge vlucht te laten nemen? Skaai organiseert romantische ballonvaarten boven Antwerpen mét bubbels. Stijg op, laat het dagdagelijkse leven achter u en geniet samen van de prachtige stad die onder u doortrekt.

Wanneer? zondag 14 februari om 9u en 14u
www.skaai.be

4. Romantische strandwandeling met een extraatje

Sociale koppels kunnen hun hart ophalen tijdens een winterfeest in Knokke-Heist. De tuin van CC Scharpoord wordt het decor van een tuinfeest met sfeervolle verlichting, decoratie, vuurkorven, tuinkaarsen, lampionnen, … Om 10 uur barst het feest los met muziek, poëzie, een photobooth, een Valentijnslunch, … Geen tête-à-tête hier, wel een warm feest voor iedereen!

Sportieve koppels kunnen zich dan weer uitleven tijdens de Love Bike & Run, waarbij je als duo de uitdaging aangaat om samen 14 km te lopen en fietsen over het strand van Knokke-Heist.

Waar? Jardin d’Amour
Wanneer? 14 februari van 10 uur tot 20u en Love, Bike & Run, 14 februari, 10.30u.
www.cultuur.knokke-heist.be
www.sport.knokke-heist.be


5. Liefde is een werkwoord, Noozen ook!

Eén worden met de natuur en met elkaar? Bij Nooz in Grobbendonk trekken jullie zich even terug van de wereld in een luxueuze design villa middenin het bos. Door de grote glaspartijen komt de natuur heel dichtbij. Hier hoeft u niet het ritme van een hotel te volgen – een privébutler dient het ontbijt op als u wakker bent – en geniet u van 100% privacy – in de privésauna loopt u niemand tegen het lijf.

 http://www.nooz.be/

6. Escapade in de hoofdstad

Breng een romantisch weekend door in Hotel Amigo, vlakbij de Grote Markt in Brussel. Het Valentijnspakket combineert een bezoek aan de tuinen in het hart van het magnifieke museum van Buuren en talloze kleine attenties als u van uw uitstapje terugkeert naar het hotel. Rozenblaadjes, champagne, chocolaatjes, … Alles om er een onvergetelijke nacht van te maken.

Waar ? Hôtel Amigo
Wanneer ? Het weekend van 12 – 14 februari
www.roccofortehotels.com© Fiftyandme 2024