dawn dating

De nieuwe dating trend heet ‘dawn dating’ en dit houdt het in

Tot zover de afspraakjes ‘s avonds bij kaarslicht? Er is een nieuwe trend in opkomst: dawn dating.

Leestijd: 2 minuten

Na een drukke dag, met werk en kinderen, is het duidelijk dat de gemoedstoestand van een alleenstaande vrouw niet echt ideaal meer is voor een romantische ontmoeting ‘s avonds. Vandaar misschien de groeiende interesse bij vrouwen in dawn dating. Wat is het?

Dawn dating, daten tijdens de zonsopgang

Dawn dating heeft sterk de neiging om de manier waarop singles elkaar ontmoeten opnieuw uit te vinden. Door cocktails en tapas door koffie en croissants te vervangen. En met dubbel zoveel ontmoetingsplaatsen. Voor alleenstaanden maakt deze praktijk vroege ochtendafspraakjes mogelijk. Nog voor het werk of de sportsessie. Een mooie manier om de dag te beginnen! Het wordt nu al gebruikt door meer dan 51M van de ondervraagde vrijgezellen door de dating-applicatie Badoo.

Een praktijk met vele voordelen

Dawn dating biedt vele voordelen. In het bijzonder voor vrouwen die zich ‘s morgens lichamelijk en geestelijk fitter voelen dan ‘s avonds. Een ander positief punt is dat je jouw avond niet hoeft te blokkeren voor een date met een onzekere uitkomst. Niets is zo frustrerend als het gevoel dat je een avond verspilt aan een mislukte date. Een dawn dating evenement is meestal beperkt in de tijd. Dus het is perfect om aan de kant te schuiven als het niet werkt.

’s Morgens afspreken voorkomt bovendien ook lange uren in de badkamer om je klaar te maken voor een avondje uit. Een karwei voor velen. Maar tijdens zo’n ochtenddate is een casual look meer dan genoeg. “Ik heb onlangs dawn dating ontdekt dankzij mijn vriend. Hij is een ochtendmens, net als ik, en hij ontmoette me in het park waar ik elke ochtend mijn loopoefeningen doe voordat ik naar mijn werk vertrek. Sindsdien hebben we de gewoonte om te gaan hardlopen en dan samen te ontbijten. Ik moet toegeven dat deze kleine momenten van tedere medeplichtigheid me een oppepper geven om mijn dag te beginnen. Die kleine vlinders in mijn buik maken dat ik elke ochtend wil opstaan om hem weer te zien“, legt Mélanie (50) uit. Bovendien kan een ontmoeting met iemand in natuurlijk licht je mening over zijn uiterlijk volledig veranderen. Zowel die van jou als die van hen. Kunstlicht in een bar of restaurant geeft meestal een ander effect.

De mening van een deskundige

Volgens seksuologe Anne Detrix “biedt de keuze voor een ochtendlijke rendez-vous ook een belangrijk voordeel. Je ervaart het met een brein dat nog niet belast is met kopzorgen. Je hebt een meer beschikbare gemoedstoestand en een fitter lichaam. Het is als een lege pagina die voor je opengaat. Wie heeft er niet een afspraakje gemist door de stress van een zware, vermoeiende dag? ‘s Morgens afspreken zet ook minder druk op de relatie. In tegenstelling tot een avond afspraakje waar je de hele dag over aan het stressen bent.”

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.


© Fiftyandme 2024