jongere man

Waarom is het gaan voor een jongere man gunstig voor je seksualiteit?

Brigitte Macron, Claire Chazal, Demi Moore of Madonna, al deze vrouwen hebben al een liefde beleefd of beleven dat met een man die veel jonger is dan zij. Deze vrouwen, die vaak “cougars” worden genoemd, zouden de ideale combinatie niet hebben gevonden met iemand van hun leeftijd. Een seksuologe vertelt je over het liefhebben van een jongere man en de gunstige effecten die dit heeft op hun seksualiteit.

Leestijd: 2 minuten

Waarom kiezen mensen een jongere partner?

Vrouwen van in de 50 voelen zich over het algemeen seksueel meer voldaan. Ze hebben meer zelfvertrouwen, kennen hun eigen lichaam beter en staan zichzelf daarom meer toe dan toen zij twintig waren. Ze zijn zich ook meer bewust van hun verlangens en wensen. Sommigen besluiten dan een relatie te beginnen met een jongere man. Ondanks het soms controversiële aspect, kan de keuze van een jongere partner toch heel verstandig blijken te zijn.

Waarom helpt het bij een betere seksualiteit?

Vanuit seksueel oogpunt zullen vrouwen van boven de vijftig het enthousiasme en de passie van een jonge man kunnen bevredigen, die op zoek zijn naar nieuwigheid en een meer intense seksualiteit.

Inderdaad, zij zal haar verlangens en fantasieën directer aan haar jonge minnaar kunnen uiten. Zij zal hem soms ook gemakkelijker kunnen leiden dan een jongere vrouw.

De jongere man die ervoor kiest een oudere vrouw lief te hebben, zal over het algemeen haar ervaring, begrip en vertrouwen waarderen. Ondanks de leeftijdsverschillen, kunnen deze koppels het seksueel meestal goed met elkaar vinden.

De invloed op het emotioneel welzijn

Naast het seksuele aspect, heeft het leeftijdsverschil ook een invloed op het emotionele aspect van de relatie. De vijftigjarige vrouw zal zich begeerlijk voelen en het gevoel hebben een “tweede jeugd” te beleven met haar partner, die de kennis en de welwillendheid van zijn metgezel op prijs zal stellen. Elk zal de ander iets nieuws kunnen brengen en hem kunnen aanmoedigen tot mooie seksuele ontdekkingen. Zo zal het leeftijdsverschil de uitwisselingen verrijken en voeden en tevens het emotionele welzijn van de geliefden bevorderen.

Houden deze koppels het vol?

Zoals bij elk koppel is communicatie van essentieel belang om de relatie zo duurzaam en bevredigend mogelijk te maken. Hoewel het leeftijdsverschil een voordeel kan zijn, kan het soms ook een bron van conflicten zijn. Sociale oordelen maken de taak niet noodzakelijk gemakkelijker, en het paar zal soms zijn inspanningen moeten verdubbelen om misverstanden, onuitgesproken woorden en frustratie hun relatie niet te laten overheersen. Zoals bij alle koppers zijn investering en communicatie de sleutels tot succes, zowel in de liefde als in de seks.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2023