Stoeiende cougars

Leestijd: 2 minuten

Eerst waren ze een soort hype, maar daarna kregen ze al snel de wind van voren en beken commentaar. Ze? De vrouwen die zich af en toe een jong(er) stukje vlees laten welgevallen.

Een bedreigde diersoort?

U zou geneigd zijn te denken dat flirten met jonge veulens een mannelijke specialiteit is, ook al omdat er geen mannelijk equivalent voor ‘cougar’ bestaat. Maar dat is een misvatting. Om een cougar te zijn, moet men immers aan heel wat eisen voldoen. Het klassieke beeld is dat van een stoutmoedige vrouw van minimum 35 jaar die nog geen last heeft van bepaalde hangende lichaamsdelen. Voor deze furies lijkt het nog maar van gisteren geleden dat ze een man konden verleiden door met hun wimpers te knipperen – hoewel, misschien was dit echt gisteren? Nu voelen ze zich in het sociaal stereotiep van de werkende moeder geduwd, wat hen absoluut niet bevalt. Bijgevolg zwichten ze maar al te graag voor een jonge minnaar en laten ze zich gewillig achterover op het bed vallen.

UNE-life-magazine

Ze stonden er in den beginne misschien niet eens bij stil, maar naarmate de jaren zich opstapelden, werd die honger almaar groter. In plaats van de contacten met die jonge kerels te negeren, genieten ze er nu met volle teugen van hen de kneepjes van een welbepaalde discipline bij te brengen. Op een bepaald moment realiseerden ze zich dat ze hun dierlijke instincten allesbehalve kwijt waren en volgde het besef: ik ben een cougar. Een soort dubbelgangster van, maar niet helemaal hetzelfde als een MILF: een Mother I’d Like to Fuck – het vertalen staat u vrij. Zij kennen immers een onbegrensd verlangen om zichzelf tot op de millimeter te ontplooien in een decennium waarin complete openheid de sleutel is tot succes, en dan liefst in de vorm van een goeie ouwe stoeipartij.

Ze willen er nog eens van proeven hoe het voelt om jong te zijn, want ook al zijn ze 40, wie zal hun identiteitskaart vragen? Tegenstrijdig toch, dat het dan net hun leeftijd is waardoor hun publiek blijft plakken?

De ervaring zal uitwijzen hoe overroepen de soort is. Maar waar we wel zeker van kunnen zijn, is dit: de leeftijd verandert niets aan de kunst. Wie goed is, blijft goed.© Fiftyandme 2021