Houd het warm tussen de lakens deze winter!

De winter is een heerlijke tijd om ’s avonds te cocoonen en ’s morgens lang te blijven liggen in je warme bed. Als je toch moeite hebt om op te staan, waarom zou je dan van samen uitslapen niet een moment maken om het extra hot te maken onder je dekbed?

Leestijd: 3 minuten

Niet iedereen is dol op de winter… Als het buiten grijs en koud is, heb je geen zin om erop uit te trekken en het gebrek aan licht heeft een averechtse invloed op ons humeur. We worden er somber van en beginnen te piekeren. En dat heeft ook zijn weerslag op ons libido. Het is nu eenmaal moeilijk om zin te krijgen of passie te voelen als je hoofd er niet naar staat.

In de zomer, die vanzelf al een ‘heet’ seizoen is, gaat het allemaal prima, maar in de winter hebben we soms het gevoel dat ons libido aan het overwinteren is. Maar is dat wel echt zo?

De winter heeft immers zijn eigen charme. Afgezien van de feestdagen en de sprookjesachtige winterlandschappen, is dit ook een uitstekende tijd om de seksuele intimiteit in je relatie weer te doen opflakkeren. Als het erg warm is, kan het onprettig zijn als de ander je letterlijk te dicht op de huid zit, maar in de winter mag je gerust wat meer toenadering zoeken. Bij koud weer heb je de neiging om dichter tegen de ander aan te kruipen en je aan elkaar te warmen. Dus waarom zou je niet van de winter profiteren om meer tijd met je partner door te brengen, gezellig naast elkaar in bed of onder een dekentje? En van seks krijg je het niet alleen warm, het is ook uitstekend voor je gezondheid…

 

Zorg voor de juiste sfeer

Seks is goed voor je gezondheid, maar hoe zorg je dat je zin krijgt als het weer somber is en je verborgen gaat onder eindeloze lagen kledij?

Zorg in de eerste plaats voor de juiste sfeer. Die heeft een enorme invloed op het seksueel verlangen. Een aangename, warme, gezellige omgeving heeft een beter effect op je seksuele motivatie dan een koude, onpersoonlijke, oncomfortabele plek. Maak dus een cocoonplek voor jullie tweeën en let vooral op de details. De temperatuur moet warm maar aangenaam zijn, steek wat kaarsjes aan en zorg voor massageolie en extra kussens of wat speeltjes. Je kunt ook wat lekkers klaarmaken dat je samen onder de lakens opeet. Of maak het je gezellig bij de open haard, onder een dekentje of met een stapel kussens.

Zorg er ook voor dat je gsm op trilstand staat of in een andere kamer ligt. Foto’s van je kinderen, kleinkinderen en vrienden kunnen wel een paar uur wachten. En zet de televisie uit, want hoe gezellig het ook is om samen naar een film te kijken onder een deken, het is niet zo waarschijnlijk dat daar passionele seks uit voortkomt (tenzij je natuurlijk naar een erotische film kijkt).

Doe eens aan ‘slow sex’

In het dagelijks leven geven we onszelf zelden de kans om het eens wat langzamer aan te doen. Alle activiteiten lijken zo strak gepland dat we soms moeite hebben om te vertragen en echt van het moment te genieten. Jammer genoeg geldt dat ook voor ons seksleven. Maar de winter is hét ideale seizoen om ons tempo te verlagen. Probeer daarom eens te experimenteren met slow sex. Zoals de naam al aangeeft, ligt het accent hier op traagheid. Het is niet de bedoeling zo snel mogelijk een orgasme te bereiken, maar wel om de tijd te nemen het lichaam van je partner te (her)ontdekken en elkaar te laten merken wat je verlangt en wat je fijn vindt.

Seksuele problemen zullen ook veel minder voorkomen als je de tijd neemt om traag en geleidelijk tot een goede erectie en voldoende vochtafscheiding te komen. Maar als penetratie er toch niet van komt of als de erectie niet volledig is, maak je daar dan niet druk om. De bedoeling is om alle stress en faalangst weg te nemen en meer te vertrouwen op je gevoelens. Die benadering van de seksualiteit past perfect bij vijftigplussers, want het gaat om langzaam genieten van elkaar zonder dat alles draait om een orgasme of seksuele prestaties.

Leve de winter!

Gewapend met deze tips kan je de winter anders tegemoet zien, en zal je ontdekken dat het in feite een periode vol sensualiteit is, die zich perfect leent voor intieme, prachtige momenten met je partner. Laat de dalende temperaturen je niet tegenhouden: maak van de winter de hotste periode van het jaar!