peaking

‘Peaking’ belooft een intenser orgasme, maar wat is het?

Peaking komt, zoals de naam al zegt, rechtstreeks uit de Verenigde Staten. Het is een praktijk die is ontstaan in de slow sex beweging en die veel succes kent. Maar wat is het?

Leestijd: 2 minuten

Het is duidelijk dat de verbeelding het voor het zeggen heeft als het op onze seksuele praktijken aankomt. Dit is genoeg om alle kennis van vijftigjarigen, verworven in enkele tientallen jaren praktijk, overhoop te halen. Het vrouwelijk genot wordt voortdurend verrijkt door nieuwe spelletjes, ontworpen om het te verrijken, of zelfs te vergroten. Zoals peaking.

Een paar woorden over pieken

Zeer populair aan de overkant van de Atlantische Oceaan, peaking bestaat uit het uitstellen van plezier. Om het beter te controleren en te stimuleren. Om een intenser orgasme te bereiken. Het gaat er niet om je in te houden, nee, maar om je emoties te beheersen. Achter deze uitleg schuilt een langzame sekstechniek die vele pogingen vergt om er het beste uit te halen.

Hoe doe je het?

Om dit te bereiken moet een vrouw haar lichaam goed kennen en in staat zijn dat moment te ontdekken waarop zij het orgasme voelt aankomen. Dat moment van geen terugkeer, dat niet bereikt mag worden, om de spanning te verlagen. Dit is misschien de moeilijkste fase om te bereiken. Je zal er waarschijnlijk niet bij de eerste poging geraken. Maar met een beetje oefening en communicatie met je partner kun je dicht bij dat moment van extreme spanning komen, het dan laten zakken, en dan het proces een paar keer achter elkaar herhalen. En, uiteindelijk, ervaar een krachtig orgasme als een hoogtepunt. Deze peaking techniek is geschikt voor zowel paren als alleenstaanden.

De spanning laten zakken, een echte kunst

Om het vuur van de begeerte in de buik tot bedaren te brengen, is het raadzaam de stijging naar het orgasme tot een minimum te vertragen, met behulp van verschillende methoden. Elkaar niet aanraken, alleen zoenen. Maar ook door het samentrekken van het perineum, gepaard met ademhalingsbewegingen. En voor je partner zal het nodig zijn om het ritme van de penetratie te verminderen, of zelfs te onderbreken. Tijd om op adem te komen en het verlangen naar genot te laten zakken. Dit is de perfecte gelegenheid om van rol te veranderen of iets anders te proberen. Voordat de operatie meerdere malen herhaald wordt: extreme opwinding dan controle over het orgasme. Het eindresultaat zal een intenser orgasme zijn. Die niet zal falen om je partner te vleien. Terwijl je dat gewilde plezier brengt dat soms ontbreekt in relaties die een beetje te wijs zijn.

Welke voordelen kan ik halen uit peaking?

Deze praktijk brengt echte voordelen voor de vrouwelijke partner. Ontworpen om de neiging om alles snel te doen tegen te gaan, zelfs als dat betekent dat je het moet verprutsen, stelt het je in staat de vrijpartij zo lang mogelijk te rekken en te hopen op een orgasme dat die naam waardig is. Maar dat niet alleen. Peaking verhoogt de gevoeligheid van de erogene zones en maakt meer endorfine in het lichaam vrij, het beroemde genotshormoon. Eén ding moet je in gedachten houden: peaking moet een spel blijven, geen absolute zoektocht naar een orgasme. Als je geen orgasme krijgt tijdens een relatie, maakt dat niet uit, je zult plezier hebben gehad in het proberen te bereiken.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2022