posities orgasme

Dit zijn een aantal posities die een vrouwelijk orgasme bevorderen

De Kamasutra biedt een overvloed aan seksuele houdingen. Concentreer je op de houdingen die het meeste genot geven en de meeste vrouwen naar een orgasme leiden.

Leestijd: 3 minuten

Onze lichaam-tot-lichaam ontmoetingen richten zich vaak op penetratie, als ze zich daar al niet toe beperken. Maar coïtus is niet de beste manier om vrouwen tot een orgasme te brengen. Slechts 18,4% bereikt het toppunt van genot als de geslachtsgemeenschap beperkt blijft tot penetratie. Dit percentage verdubbelt tot 36,6% als de vrouw (of haar partner) haar clitoris streelt tijdens de penetratie. En voor degenen die dat doen, duurt het volgens het werk van de Amerikaanse arts Alfred Kinsey maar liefst 12 minuten, en volgens seksuologe Nancy Denny zelfs 30 minuten. Toch is de gemiddelde duur van penetratie, het voorspel niet meegerekend, 5 minuten…

Maar dat betekent niet dat we de coïtus, die een emotioneel en fysiek hoogtepunt van een seksuele ontmoeting blijft, moeten vergeten. Op dat moment zijn de twee lichamen zo dicht mogelijk bij elkaar en lijken ze één te worden. Maar om ervoor te zorgen dat het plezier en het vrouwelijk orgasme op de afspraak zijn, geven we de voorkeur aan standjes die ons helpen om een orgasme te bereiken. Natuurlijk heeft iedereen zijn eigen voorkeuren, maar zijn er geen standjes die het coïtale genot voor veel vrouwen makkelijker maken? Dit is wat een team van Tsjechische onderzoekers wilde uitzoeken (1). Hiervoor lieten ze maar liefst 11.225 mannen en 9.813 vrouwen tekeningen zien van 13 seksuele standjes uit de Kamasutra om erachter te komen welke ze overnamen en welke hen het meeste plezier gaf en deed klaarkomen.

Vrouwelijk orgasme: de centrale rol van de clitoris

De grote winnaar van de meest fijne posities voor vrouwen is de amazonehouding, waarbij een vrouw op haar rug tegenover haar partner ligt. Het is niet verwonderlijk dat dit standje zo aangenaam is, omdat de vrouw het ritme van haar bekkenbewegingen en de diepte van de penetratie kan controleren en vooral de eikel van de clitoris tegen het lichaam van haar partner kan wrijven. De eikel, die uit de top van de vulva steekt, is een van de gevoeligste delen van het lichaam, met 10.000 zenuwuiteinden. Het is het centrum van vrouwelijk genot!

De tweede positie die vrouwen het vaakst een orgasme bezorgt, is een variant van de amazone. Dit is een positie waarin de vrouw, met rechte rug, boven op haar partner zit, die zelf ook zit. Ook hier wordt de clitoris meer gebruikt, wat het orgasme vergemakkelijkt.

Stop met het dienen van mannelijk genot

Het is het vermelden waard dat geen van deze twee posities het populairst is. Volgens het onderzoek is de winnaar de klassieke missionarispositie, waarbij de twee partners tegenover elkaar liggen, met de man bovenop. Dit standje is veruit het populairst bij heteroseksuele koppels, aangezien het in 80% van de geslachtsgemeenschap wordt gebruikt. Deze missionarispositie zorgt voor een mooie emotionele verbinding; we kijken elkaar aan, kussen elkaar en penetreren elkaar. Maar aan het eind van de dag zorgt het veel vaker voor een mannelijk orgasme dan een vrouwelijk orgasme. Waarom is het zo belangrijk? Waarom geven we de voorkeur aan missionarisseks, waar vrouwen niet zo van genieten? Daarvoor moeten we ons zonder twijfel beroepen op de sociaal-culturele geschiedenis van de relaties tussen de twee seksen, die weerspiegeld wordt in ons erotisch gedrag. Eeuwenlang is onze seksualiteit zo ingericht dat mannelijke genoegens voorrang krijgen. Ondanks egalitaire strijd staan vrouwen nog steeds ten dienste van het genot van hun partner, waarbij ze zelfs hun eigen erotisch functioneren negeren. Om dit te veranderen en voldoening te krijgen in bed, moet je weten hoe je het genot kunt verhogen en hoe je van jezelf kunt genieten. Maar deze kennis is niet genoeg. Je moet het ook communiceren met je partner en hem of haar vertellen wat je voorkeuren zijn. Toegeven en zwijgen draagt bij aan het vergroten van de orgasmekloof tussen mannen en vrouwen. In het huidige onderzoek zei maar liefst 32,4% van de vrouwen dat ze nooit klaarkwamen tijdens penetratie…

Krejčová, Lucie & al. “Kamasutra in de praktijk: het gebruik van seksuele posities in de Tsjechische bevolking en hun associatie met het vrouwelijke coïtale orgasmepotentieel.” Seksuele geneeskunde (2020)

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2024