Leestijd: < 1 minuut
Het courgetteseizoen is volop bezig, en wij maken er een heerlijke chocoladetaart mee! Wie van wortelcake houdt, zal ook als een blok vallen voor deze smeuïge traktatie.
Voor 4 personen
- Voorbereiding: 15 min
- Kooktijd: 35 min
Ingrediënten
- 200 g pure chocolade
- 300 g courgette
- 4 eieren 80 g suiker
- 50 g bloem
- 1/2 theelepel gist 30 g boter
Bereiding
- Verwarm de oven tot 165°C (stand 5/6).
- Breek de chocolade in stukjes en doe ze in een kom.
- Voeg er de boter aan toe die je liet smelten au bain-marie.
- Schil de courgette, spoel ze, snij ze in stukken en stoom ze gedurende een tiental minuten. Mix alles tot een puree.
- Voeg de gesmolten chocolade eraan toe en meng goed.
- Scheid het eiwit van de dooiers.
- Klop de dooiers met de suiker tot een egaal wit mengsel en voeg er dan het mengsel van chocolade, courgette, bloem en gist aan toe.
- Klop het eiwit stijf en schep het zachtjes door de bereiding.
- Giet in een taartvorm en bak gedurende ongeveer 30 minuten in de oven. Serveer lauw.
Variant: dit dessert kan ook met melkchocolade bereid worden.
Artikel gepubliceerd in Psychologies
www.psychologies.be