collagene

10 voedingsmiddelen die onze collageenproductie stimuleren

Collageen is onze grootste bondgenoot tegen rimpels. Het bestrijdt huidveroudering door direct in te werken op de elasticiteit van de huid. Het is van nature aanwezig in ons lichaam, maar de productie ervan vermindert sterk vanaf veertig jaar. Wist je dat sommige voedingsmiddelen de collageenproductie stimuleren?

Leestijd: < 1 minuut

1. Avocado

Avocado bevat veel antioxidanten en is rijk aan vitamine E. Deze laatste helpt tegen de afbraak van collageen.

2. Zalm

Zalm bevat zink, een oligo-element dat de eiwitten activeert die nodig zijn voor de synthese van collageen. Bovendien is deze vis van nature rijk aan essentiële vetzuren die de huid voeden.

3. Knoflook

Look heeft een sterke ontstekingsremmende werking en heeft bovendien een hoog zwavelgehalte. Knoflookteentjes dragen dus bij aan de vorming van collageen en zorgen voor een gezonde huidpigmentatie.

4. Kiwi

In kiwi’s zit heel veel vitamine C, wat de collageenproductie stimuleert, en ook vitamine A en E, die helpen in de strijd tegen huidveroudering.

5. Zuivelproducten

In yoghurt en kaas zitten aminozuren die de productie van collageen bevorderen.

6. Beenmerg

Botten en beenmerg bestaan grotendeels uit collageen. Ze zijn rijk aan glycine en proline, eiwitten die niet alleen voor de huid maar ook voor het skelet en de gewrichten erg belangrijk zijn.

7. Kiemgroente

Kiemgroente bevat veel vitamine C en bevordert de synthese van collageenvezels.

8. Rode vruchten

Rode vruchten zijn rijk aan lycopeen, een antioxidant dat de collageenafscheiding bevordert.

9. Eieren

In eieren zitten aminozuren die door ons lichaam in collageen worden omgetoverd.

10. Oliehoudende zaden

Amandelen, walnoten, hazelnoten of lijnzaad bevatten goede vetten die onze cellen beschermen tegen vrije radicalen.


© Fiftyandme 2024