1. Avocado
Avocado bevat veel antioxidanten en is rijk aan vitamine E. Deze laatste helpt tegen de afbraak van collageen.
2. Zalm
Zalm bevat zink, een oligo-element dat de eiwitten activeert die nodig zijn voor de synthese van collageen. Bovendien is deze vis van nature rijk aan essentiële vetzuren die de huid voeden.
3. Knoflook
Look heeft een sterke ontstekingsremmende werking en heeft bovendien een hoog zwavelgehalte. Knoflookteentjes dragen dus bij aan de vorming van collageen en zorgen voor een gezonde huidpigmentatie.
4. Kiwi
In kiwi’s zit heel veel vitamine C, wat de collageenproductie stimuleert, en ook vitamine A en E, die helpen in de strijd tegen huidveroudering.
5. Zuivelproducten
In yoghurt en kaas zitten aminozuren die de productie van collageen bevorderen.
6. Beenmerg
Botten en beenmerg bestaan grotendeels uit collageen. Ze zijn rijk aan glycine en proline, eiwitten die niet alleen voor de huid maar ook voor het skelet en de gewrichten erg belangrijk zijn.
7. Kiemgroente
Kiemgroente bevat veel vitamine C en bevordert de synthese van collageenvezels.
8. Rode vruchten
Rode vruchten zijn rijk aan lycopeen, een antioxidant dat de collageenafscheiding bevordert.
9. Eieren
In eieren zitten aminozuren die door ons lichaam in collageen worden omgetoverd.
10. Oliehoudende zaden
Amandelen, walnoten, hazelnoten of lijnzaad bevatten goede vetten die onze cellen beschermen tegen vrije radicalen.