huidverzorging

50-plusser? Dit ingrediënt in je huidverzorging wil je vast ontwijken

Een scrub zo nu en dan, nachtcrème tegen beginnende lijntjes, twee keer per week een gezichtsmasker; we lijken het wel te weten op skincaregebied. Toch is er een ingrediënt dat je misschien op je huid smeert, waarmee het juist niét zo blij is. We hebben het over salicylzuur.

Leestijd: 2 minuten

Wat te smeren, wat te vermijden?

Begrijp ons niet verkeerd: de exfoliant salicylzuur is zeker niet alleen maar slecht nieuws voor de huid. Het zorgt er namelijk voor dat de huid tot diep in de poriën wordt gereinigd door het verwijderen van de bovenste huidlaag, het werkt antibacterieel en zorgt ervoor dat andere producten die je gebruikt voor je huidverzorging beter worden opgenomen. So far, so good. Alleen vraagt elk huidtype om andere huidverzorging, en zeker in dit geval. Het exfoliëren met het ingrediënt salicylzuur verwijdert namelijk dan wel de bovenste laag van de dode huidcellen, maar dat zorgt er ook voor dat je huid sneller uitdroogt. En als je ouder wordt, is hydratatie juist zo belangrijk voor de huid om lijntjes en rimpels tegen te gaan.

Goede huidverzorging

Wees gerust, we zijn hier niet alleen om slecht nieuws te brengen. We tippen graag wat je dan wél moet gebruiken voor een stralende huid. Met zoveel skincare op de markt, zie je immers soms door de bomen het bos niet meer. En toegegeven: die hele cosmetische abracadabra uitpluizen vergt behoorlijk wat tijd. We houden het simpel: boven de 50 jaar is het belangrijk om te kiezen voor een specifiek trio als het op huidverzorging aankomt, namelijk zonbescherming, hydratatie en een antioxidant serum.

Voor zonbescherming kiezen we het liefst eentje met een hoge SPF om verdere huidveroudering, zoals ouderdomsvlekjes te voorkomen. Als hydratatie kun je het beste gaan voor een crème met het lastig-uitspreekbare ingrediënt hyaluronzuur: een lichaamseigen stof die de aanmaak van collageen en oliën in de huid stimuleert, wat – heel kortgezegd – rimpels tegengaat. Daarbij kan een dosis hyaluronzuur tot dertig keer zijn eigen gewicht aan water vasthouden, wat dus voor superhydratatie zorgt. En tot slot voor het antioxidant serum? Die zitten al vaak standaard bomvol huidoplappende ingrediënten, zoals acerola-extract en vitamine A om de huid te verzadigen met waardevolle aminozuren. En die zijn ook nog eens goed voor… alles voor de huid eigenlijk.

Kortom: salicylzuur sla je het liefst over in je skincare, terwijl zonbescherming, hydratatie en een antioxidant serum meer dan welkom zijn. Rimpels zullen daarmee niet als sneeuw voor de zon te verdwijnen, en dat hoeft ook helemaal niet, maar goed hydrateren met de juiste knappe ingrediënten kunnen zeker bijdragen aan een gladdere en gezonde huid.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Bronnen:
Well + Good

Beeld:
Shutterstock


© Fiftyandme 2024