face lift tape

Is ‘face lift tape’ dé truc van een paar euro voor een facelift zonder ingreep?

We willen allemaal ouder worden, maar dat verouderen kan zich voor sommigen wel op een hinderlijke manier in het gezicht tekenen. Hoewel er talloze faceliftmogelijkheden zijn, kan je ook zoeken naar een minder pijnlijke en minder dure optie om wat rimpels weg te trekken. Heb je in dat geval al gehoord van ‘instant face lift tape’?

Leestijd: 2 minuten

Face lift tape

Instant face lift tape, dat zich vertaalt als ‘tape voor een onmiddellijke facelift’ is niets anders dan een eenvoudige gezichts’tape’ die de huid wat omhoog trekt en de illusie geeft van een strakker gezicht. De tape is meestal luchtdoorlatend, hypoallergeen en van medische kwaliteit.

Moest je actief zijn op social media platformen zoals Instagram en misschien wel TikTok, dan is de kans groot dat je in een make-up tutorial heb gezien hoe iemand een dunne, doorzichtige strook tape aanbrengt op de zijkant van het gezicht om de hals, kaaklijn, jukbeenderen of ogen zichtbaar te liften en te definiëren. Deze niet-chirurgische optie neemt steeds meer terrein in de beautywereld. Je kunt het wellicht vergelijken als het hebben van een hoge, strakke paardenstaart die je gezicht naar achteren en omhoog trekt. Maar dan misschien nog een beetje meer. Zo ziet dat er dan uit (en trouwens: het geweldige make-up resultaat willen we je ook niet onthouden):

@nikkimakeup_ Step by step of my previous post. With beautiful @Milena Hair by @Daniel Dyer #nikki_makeup #makeuptransformation #maturemakeup ♬ original sound – Jay

Dit is trouwens een van de verschillende soorten face tape: eentje die verbonden is met een elastische band. Het loopt rond het hoofd en wordt gecamoufleerd door het haar eroverheen te doen. Een ander soort werkt met kleefbandjes die niet met een bandje zijn verbonden. Die worden vaak gebruikt om de oogzone subtiel te liften.

Zijn ze de hype waard?

Na de face tapes getest te hebben kunnen we zeggen: ze zijn effectief in het gladstrijken van zeer fijne lijntjes rond de ogen en het verstevigen van de kaak. Het doet geen pijn, het is (veel!) goedkoper dan een ingreep en er komen geen chemische stoffen bij kijken. Máár het kost wel wat oefentijd om het goed onder de knie te krijgen. En het verbergen van de tape is niet evident: je moet ervoor zorgen dat je haar dat ervoor hangt niet naar achteren waait. En is die bezorgdheid het waard om een paar fijne lijntjes weg te werken? Tja, die keuze is aan jouzelf.

Clavier Modelage € 19,99
Blushour face tape € 19,27
Wonderstripes face tape € 15,76

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2023