Voor je een ooglidcorrectie ondergaat, wil je dit vast weten

Een ooglidcorrectie is geen nieuwe techniek maar wel razend populair. Steeds meer mensen gaan onder het mes in de hoop een jeugdige blik te creëren, en misschien overweeg jij dat ook wel? Maar voor je dat doet, willen wij je wat extra informatie meegeven.

Leestijd: 2 minuten

Ooglidcorrecties zijn een niet te missen onderwerp, en niet alleen bij vrouwen! Ook mannen – denk aan Studio 100-eigenaar Gert Verhulst – of jongere dames zoals Jitske Van de Veire. Maar waarom? Deze cosmetische ingreep in overweging nemen, vraagt echter heel wat opzoekwerk: wat houdt het in, waarvoor dient het en hoe verloopt het herstel? Wij helpen je een handje en zetten het voor je kort en bondig op een rijtje.

Wat is een ooglidcorrectie?

Een ooglidcorrectie is een ingreep waarbij de overtollige huid bij de oogleden, onder verdoving verwijderd wordt. 50-plussers hebben vaak te kampen met ouderdomskwaaltjes zoals huid dat soepeler wordt en de neiging heeft wat door te hangen. Het resultaat? Afhangende oogleden en zakken onder de ogen. Dit brengt een verouderd uiterlijk met zich mee, wat niet altijd gewenst is. Maakt het je onzeker (wat niet nodig is!) en kijk je toch uit naar een mogelijkheid om de huid te verwijderen, dan kan deze ingreep je mogelijks verder helpen bij het creëren van een jeugdige open blik.

Hoe werkt het?

Onder plaatselijke of volledige verdoving wordt een snede gemaakt in de wimperlijn of in de plooi van de huid van het bovenste ooglid. De ingreep duurt ongeveer één uur tot één uur en een half en er zijn na genezing geen littekens zichtbaar! De wond wordt wel gehecht en na 5 à 7 dagen mogen de draadjes alweer verwijderd worden. Hierna mag je jouw dagelijkse activiteiten gewoon hervatten.

Een spoedig herstel?

Een ooglidcorrectie vraagt geen maandenlange revalidatie of grote zorgen. Het kan wel zijn dat je te maken krijgt met blauwe plekken of zwelling. Gelukkig verdwijnt dit na 1 à 2 weken. Pijn is meestal geen groot probleem na de ingreep. Heb je er toch last van? Dan zou een pijnstiller voldoende moeten zijn om de pijn te verlichten. Mogelijks zal je arts druppels en zalf voorschrijven om ongemakken te beperken en een spoedig herstel te garanderen.

Wat zijn de risico’s?

Het mag dan wel een kleine ingreep zijn, toch moet je je bewust zijn van de mogelijke risico’s. Zo bestaat er een kans dat een te grote oppervlakte huid verwijderd wordt van de bovenste oogleden, waardoor de ogen niet lang volledig kunnen sluiten. Dit kan ook gepaard gaan met het uitdrogen van de ogen. Een corrigerende ingreep kan hierbij aangeraden zijn. Ook dien je bewust te zijn van de spontane voortzetting van het ouderdomsproces. De oogleden kunnen mogelijks opnieuw beginnen hangen, waardoor het resultaat van de ingreep doorheen de jaren kan veranderen. Toch wordt gezegd dat het verschil dat de oogcorrectie teweeg bracht, zichtbaar zou moeten blijven. Een goede chirurg vinden is dus de boodschap!

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2024