martha stewart

10 beautyregels die Martha Stewart (81) eeuwig jong houden

Martha Stewart is met haar 81 jaar (die je haar niet zou geven) een voorbeeld voor vele vrouwen met haar geweldige uiterlijk. Maar hoe komt het dat Martha Stewart er zo goed uitziet? Licht en filters doen veel, maar zijn zeker niet alles…

Leestijd: 3 minuten

1. Smeer dagelijks zonnecrème

Het dagelijks dragen van een goede zonnecrème is de makkelijkste en meest effectieve manier om permanente ouderdomskwaaltjes te vermijden. Zonnecrème is hét preventiemiddel tegen een rode, beschadigde en verouderde huid (denk aan rimpels en ouderdomsvlekken). Het is dan ook belangrijk om te weten dat ook zonnecrème dragen tijdens de wintermaanden en donkere dagen essentieel is! Laat je dus niet misleiden door het slechte weer. UV-stralen zijn steeds aanwezig en brengen gevolgen met zich mee.

2. Gepersonaliseerde skincare routine

Volgens velen lijkt het misschien onnodig, maar een gepersonaliseerde skincare routine is zeer belangrijk om je huid op een correcte manier te verzorgen. Aan de hand van een professionele huidanalyse bij de dermatoloog, worden geschikte producten uitgekozen die compleet aansluiten bij de noden van jouw huid. Zo kunnen producten uit de winkel aangevuld worden met medische producten die je op voorschrift krijgt. Zo krijg je een gebalanceerde routine.

3. Pas je skincare routine aan, aan het seizoen

Verschillende seizoenen brengen verschillende behoeften met zich mee. Tijdens de winter ziet je huid af van de koude en droge lucht. Hydraterend met een dikke crème zal hierbij van belang zijn. In de herfst en lente hebben we vaak last van allergieën. De huid kalmeren is hierbij een belangrijke stap in je routine. Jezelf informeren bij een dermatoloog, zoals Martha Stewart doet, en je routine aanpassen aan de producten, is hierbij aangeraden.

4. Natuurlijke ingrediënten

Raar maar waar, veel verzorgingsproducten bevatten ingrediënten die huidproblemen kunnen veroorzaken. Denk maar aan parfums. Dat weet Martha Stewart ook. Producten met toegevoegde parfums mogen dan wel verleidelijk zijn door de lekkere geur, het is echter absoluut aangeraden om geparfumeerde producten te vermijden. Wij raden jou aan om producten te gebruiken die bestaan uit een heleboel natuurlijke ingrediënten. Deze bestaan uit kokosolie, aloë vera, amandelolie…

5. Dagelijkse hydraterende crème

Een dagelijkse ‘hydrating moisturizer’ hoort absoluut thuis in je skincare routine. Deze kan niet ontbreken en moet kieskeurig uitgekozen worden. Misschien heb je een vette huid, misschien heb een droge huid of misschien heb je een gevoelige huid,.. Hoe dan ook is het hydrateren van de huid essentieel. Welk product daar ideaal voor is, hangt af van jouw huidtype. Smeer de crème op het gezicht in de ochtend en in de avond, na het reinigen van het gezicht. Zo droogt de huid niet uit en worden rimpels vermeden.

6. Oogcrème is essentieel

Een crème speciaal voor je ogen is hoe dan ook belangrijk. Ouderdom, zonlicht, lachen en fronsen, de huid rond de ogen ziet best af. Daarom moeten we de huid verstevigen en voller maken, om de plooitjes in de huid te minimaliseren en zo veel als mogelijk tegen te houden. De huid rond de ogen is delicater en dunner dan de huid van bijvoorbeeld de wangen. De oogcrème geeft de huid daarom de nodige boost.

7. Vergeet de nek, lippen en decolleté niet

Als het op skincare aankomt, dan kun je nooit te veel smeren! Het gezicht is de focus maar vergeet ook zeker niet de hals en de decolleté in te smeren. Op deze manier zal er op lange termijn geen contrast zichtbaar zijn tussen de staat van de huid in het gezicht en elders. De huid moet dus op verschillende plekken grondig verzorgd worden om een volle, stevige en stralende huid te behouden. Ook de lippen en de huid rond de lippen verdienen een extra verwennerij met een hydraterende crème en lippenbalsem.

8. Blijf van onzuiverheden af

Prutsen aan korstjes, puistjes en andere onzuiverheden, het is soms zeer verleidelijk maar laat dit een wake up call zijn: het is helemaal niet goed voor je huid! De kans bestaat dat je nieuwe en grotere korstjes creëert, irritatie opwekt en littekens veroorzaakt. Afblijven is dus de boodschap!

9. Reinig je gezicht in 2 stappen

Niets kan soms lastiger zijn dat laat thuiskomen en je make-up nog moeten verwijderen. We kiezen soms liever voor ons bed in plaats van onze skincare, maar ladies, je huid zal de volgende dag niet blij zijn. De poriën zullen zich opvullen met vuil, wat puistjes, grote poriën en mee-eters veroorzaakt. Het is belangrijk dat je niet enkel je huid oppervlakkig reinigt met een reinigingsmelk of micellair water. Een gezichtszeep die de huid diepgaand reinigt is als tweede stap aangewezen. Vervolledig je routine door nadien een hydraterende crème of serum te smeren.

10. Drink veel water en eet gevarieerd

Je weet wat ze zeggen: wat je in je lichaam steekt, heeft ook een impact op hoe je eruit ziet. Je huid is heel gevoelig voor je eet- en drinkgedrag. Veel water drinken zorgt voor een gehydrateerd en gezond lichaam. Daarnaast is het belangrijk om gezonde ingrediënten in te nemen, waar je voldoende energie en vitaminen uithaalt. Vettig en gefrituurd eten veroorzaken bijvoorbeeld een hogere cholesterol. Dit heeft een negatieve impact op de conditie van de huid. Je huid zowel vanbinnen als vanbuiten verzorgen is essentieel.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2023