PRP: een natuurlijk alternatief voor fillers en botox

Wil je er graag jonger uitzien zonder onder het mes te gaan ? Je gezicht weer voller maken zonder op een eend te kijken? En de sporen van de jaren uitwissen zonder een ‘bevroren’ gezicht te krijgen? PRP is een nieuwe verjongingstechniek waarbij je eigen bloed gebruikt wordt om de celvernieuwing te bevorderen. Dr Maïté Czupper (BeClinic) vertelt over voordelen van de revolutionaire anti-ageing behandeling waar iedereen zo vol van is!

Leestijd: 2 minuten

Waarom heeft PRP zo’n succes?

Maïté Czupper. “Meer en meer vrouwen (en ook mannen) kiezen voor deze behandeling omdat die 100% natuurlijk is. PRP injecties zijn samengesteld op basis van ons eigen bloed, dat wordt afgenomen en ter plekke gecentrifugeerd. Het plasma dat rijk is aan bloedplaatjes (vandaar de benaming Platelet Rich Plasma) wordt dan weer ingespoten in het gezicht, de hals, de handen of de hoofdhuid om de celvernieuwing te bevorderen.

Wat voor resultaat mag je verwachten?

M.C. “Het resultaat hangt af van het gehalte aan bloedplaatjes in het bloed en de individuele reactie. Het is dus anders dan een facelift, al wordt de methode in het Engels ook ‘Vampire lift’ genoemd. Er komt geen chirurgie aan te pas, het is een natuurlijke behandeling die het collageen, de elastine en de fibroblasten stimuleert, wat een rechtstreeks effect heeft op de schoonheid van de huid. Tegenwoordig wordt het plasma bij PRP niet meer in de rimpels gespoten, maar er wordt gebruik gemaakt van microneedling: de huid wordt met minuscule naaldjes geperforeerd zodat het plasma kan worden opgenomen. Microneedling heeft het voordeel dat het bovendien het instant effect heeft van dermabrasie. Met deze methode kan je je ook concentreren op bepaalde gelaatszones om kleine imperfecties dieper in de huid aan te pakken, zoals kringen onder de ogen, of de diepe lijnen van de neus-lippenplooi.”

Hoeveel sessies zijn er nodig?

M.C. “Het effect is onmiddellijk te zien: al vanaf de eerste behandeling is de huid voller, maar dat is ook een beetje door de zwelling. Het echte resultaat zie ja na drie weken, omdat de stimulering van het collageen pas 21 dagen na de behandeling optimaal is. Voor het beste effect worden drie behandelingen met PRP aangeraden, à ratio van een per maand. Het is niet zoals bij fillers die onmiddellijk een ‘wauw’ effect geven omdat je meteen ziet dat de huid meer volume heeft. In dit geval is het effect progressief. Het voordeel is dat je er na de behandeling stralender uit ziet, je krijgt een ‘healthy glow’ die blijft aanhouden. We werken immers op de textuur van de huid, en het resultaat is heel natuurlijk. Je krijgt er niet zo’n onbeweeglijk gezicht bij.”

PRP uitgetest door de redactie!

Al enkele uren na de behandeling zag onze huid er stralender uit, en naarmate de dagen verstreken, nam het effect nog toe. Kleine imperfecties vervaagden en de huid leek jonger. Nog een voordeel: er is geen gevaar op nevenwerkingen of allergieën omdat er met het eigen bloed gewerkt wordt. Perfect dus voor een blijvend mooiere huid.

 

 


© Fiftyandme 2023