10 tips voor flatterende make-up na je 50ste

Jean Rausin, make-up artist en oprichter van de Cosmeticary-winkels, geeft 10 tips weg om je troeven als vijftiger subtiel in de schijnwerpers te zetten!

Leestijd: 2 minuten

Make-up tips by Jean Rausin

  1. Ik raad aan om je eyeliner of kohlpotlood op de rand van het bovenste ooglid aan te brengen. De textuur moet mat en “long wear” zijn om uitlopen te vermijden. Het maakt je blik intenser zonder te hard op te vallen.
  2. Ruil je zwarte eyeliner in voor een zachtere kleur, steeds donkerder dan je iris.
  3. Zeg vaarwel aan pailletten op je bovenste ooglid, want ze benadrukken het ‘hangende’ effect ervan. Kies eerder voor een lichte en matte kleur. Als je toch pailletten wil, reserveer die dan voor het bewegende ooglid.
  4. Ik maquilleer alleen de bovenkant van het oog vanaf 50 jaar, niet het onderste ooglid of de onderste wimpers.
  5. Teken de contour van je lippen met een potlood in dezelfde kleur als je lippenstift om je mond af te lijnen en iets groter te maken. Met de jaren hebben de lippen de neiging om iets aan volume te verliezen.
  6. Om dezelfde reden: ga slapen met veel lippenbalsem om ze steviger te maken. Breng ook eventueel een scrub aan om velletjes te verwijderen en de lippen glad te maken.
  7. Felrood op smalle lippen kan het gezicht hard maken. In dat geval kan je de kleur aanbrengen met je vingertoppen voor een gestempeld, zachter maar even gesofisticeerd effect.
  8. Kies een ‘glowy’ en lichte fond de teint in je eigen huidskleur. Als je vlekjes wil verbergen, werk dan lokaal met een iets dikkere textuur.
  9. Gebruik een frisroze blush hoog op je jukbeenderen voor een blozende, bloeiende look. Een ‘bronzer’ geeft niet dat zelfde gezonde effect. Gebruik een tweede blush in een natuurlijke kleur om je gezicht te sculpteren en te liften tot aan je slapen. Let erop om je gezicht zo niet te hard uit te hollen. Vermijd dus contouring, want het gezicht holt met de jaren vanzelf al wat uit.
  10. Gebruik poeders die niet te mat zijn maar eerder lichtjes iriserend om natuurlijk te stralen en de frisheid van de huid te bewaren.

www.cosmeticary.com


© Fiftyandme 2024