retinol huidveroudering

Verdient retinol (tegen huidveroudering) de hype?

Er wordt van veel ingrediënten geclaimd dat het helpt tegen fijne lijntjes, rimpels, een doffe huid of vocht inbrengt. Zoals vitamine A, ook wel retinol genoemd. De hype is groot, maar wat doet het écht voor je huid?

Leestijd: < 1 minuut

Retinol tegen huidveroudering

Ouder worden we allemaal. Daar is niks tegen te doen. Maar je kunt wel je huid goed verzorgen en beschermen tegen rimpels. Zoals met producten waar retinol in is verwerkt, een ander woord voor vitamine A. Het activeert de aanmaak van proteïne in de cel waardoor deze een boost krijgt. De huid wordt verstevigd, waardoor pigmentvlekken, rimpeltjes en kraaienpootjes iets minder opvallend zijn.

Extra belangrijk als je ouder wordt, want celvernieuwing gaat steeds trager. En die tragere celvernieuwing zorgt ervoor dat je gezicht er droog en dof en uitziet met lijntjes. Retinol trekt in je huid en versnelt de celvernieuwing, waardoor je lichaam weer een frissere, gladdere huid aanmaakt.

Hoge concentraties

Vitamine A-zuur (retinol) die op recept verkrijgbaar is en een hogere dosering heeft, kan maanden tot een jaar na gebruik een groot effect krijgen. Maar de meeste serums op de markt bevatten vaak lagere concentraties. Dat wil niet zeggen dat het helemaal niet werkt, maar het is een minder groot effect wat je daarmee bereikt.

Heb je een gevoelige huid? Dan moet je extra goed opletten dat je het product goed opgebouwd. Vooral als je vitamine A-zuur op recept gebruikt, anders kun je last krijgen van huidirritatie, roodheid en vervelling van de huid. Voor serums geldt hetzelfde, maar afhankelijk van de concentratie zal het waarschijnlijk in mindere mate voorkomen.

Op een rij

Serums met een hogere concentratie retinol. Graag gedaan!

Retinol Skin-Renewing Daily Micro-Dose Serum
Paula's Choice Clinical 1% Retinol Treatment
La Roche Posay Redermic Retinol B3 serum
Routinely The Youth Tonic Regenerating retinol serum

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2024