effecten IPL

Alles wat je moet weten over de effecten van Intense Pulsed Light (IPL)

Hoewel de naam bekend is bij het grote publiek, wordt de Intense Pulsed Light-technologie nog steeds verward met lasertechnologie en blijft het voor velen raadselachtig. Vaak gebruikt voor permanente ontharing, heeft het ook verjongende eigenschappen. Hoe werkt het? Fifty & Me vertelt je over de schoonheidstechnologie.

Leestijd: 2 minuten

Laser of gepulseerd licht?

Als we de twee technologieën met elkaar vergelijken, zou je kunnen zeggen dat de laser de voorouder is van gepulseerd licht. De laser is namelijk instelbaar op één huidtype (donkere of blanke huid) en één haartype (donker) met een schurende werking. Terwijl de IPL een gepersonaliseerde aanpassing mogelijk maakt door zich aan te passen aan elk profiel (van fototype I tot IV). IPL is met andere woorden een evolutie van de laser, die minder pijnlijk is en kan worden aangepast aan de verschillende te behandelen gevallen.

Definitieve ontharing

Ontharing met gepulseerd licht is een pijnloze en niet-invasieve methode waarbij lichtflitsen worden uitgezonden die in intense warmte veranderen wanneer zij in contact komen met de melanine van het haar. Het wordt vervolgens door het haarzakje geabsorbeerd om deze te vernietigen. Het resultaat? De hergroei wordt vertraagd en het haar valt uit naarmate de sessies vorderen. Deze lichtbundel valt alleen haren in de anagene fase van de groei aan. Bij elke sessie wordt dus ongeveer 20% van de haarzakjes vernietigd, aangezien de haargroei een ander ritme heeft. Daarom duren de effecten van IPL gemiddeld 6 sessies om al het haar te verwijderen.

Huidverjonging

Intense Pulsed Light is ook een geweldige bondgenoot om van puistjes af te komen. In feite kan het worden gebruikt om bepaalde huidproblemen aan te pakken om de huid zichtbaar te verfraaien. Net als bij ontharen wordt een pijnloze en niet-invasieve lichtbundel uitgezonden, maar deze keer is het gericht op de fibroblasten. Deze thermische werking maakt de lederhuid dikker door de fibroblastcellen, met name het collageen, te dwingen zich te regenereren. Deze behandelingsmethode voorkomt dus veroudering en verbetert de elasticiteit en de teint van de huid, terwijl onvolkomenheden worden verminderd (verwijde poriën, mee-eters, vaataandoeningen, pigmentaire onvolkomenheden). Het kan worden uitgevoerd op verschillende gebieden, zoals het gezicht, de hals, het decolleté of de handen.

En het prijskaartje? De meeste behandelingspakketten beginnen bij 140 euro voor het gezicht. Reken voor ontharing tussen €210 en €2000, afhankelijk van de te behandelen zones en aantal sessies.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2023