Led-therapie getest: hoe voelt het aan en welke effecten heeft het?

Lichttherapie met lichtemitterende diodes (LED’s) wordt steeds populairder, zowel in de schoonheidsspecialistespraktijk als thuis. De LED-golflengten die ‘in’ het masker worden uitgestraald zouden hét geheim zijn tegen ofwel huidveroudering, ofwel acne en ontstekingen, afhankelijk van het kleur licht. Een bijzonder fenomeen, die vróeg om door ons getest te worden bij Parfuma Hove in de buurt van Antwerpen.

Leestijd: 2 minuten

Led-therapie

Hoe kómen ze erop, kan een mens zich afvragen. Awel, LED-therapie voor de huid gaat ver terug in de tijd: de NASA gebruikte het in de jaren 90 al om wonden sneller te helpen genezen en om beschadigd spierweefsel te helpen regenereren.

Sindsdien is de behandeling onderzocht voor de esthetica. Het is vooral bekend voor het verhogen van collageen en weefsels waardoor het allerlei problemen kan verminderen, zoals ouderdomsvlekken, rimpels, eczeem, littekens, acne en ontstekingen. Via verschillende frequenties, of golflengten, gebruikt bij LED lichtbehandeling, kan er blauw of rood licht worden uitgestraald die door de huid worden geabsorbeerd. En nee, deze omvatten geen ultraviolette stralen.

Rood licht

Rood, of infrarood, licht wordt gebruikt voor het behandelen van de opperhuid, die de buitenste laag van de huid is. Wanneer het licht op de huid wordt geschenen via een soort masker, absorbeert de opperhuid het licht en stimuleert vervolgens het collageen. Dat zorgt voor een gladdere en vollere uit, en waardoor de bloedsomloop wordt gestimuleerd met een gezonde glow als resultaat.

Blauw licht

Blauwe LED lichttherapie richt zich op de talgklieren, ook wel olieklieren genoemd die zich onder de haarfollikels bevinden. De talgklieren kunnen overproduceren, met een vette huid en acne tot gevolg. Blauw licht kan ze minder actief maken waardoor acne vermindert. Ook doodt het acne-veroorzakende bacteriën onder de huid doden, wat kan helpen bij de behandeling van ernstige acne puistjes, inclusief cysten.

Onze ervaring

Een interessante ervaring! Bij Parfuma Hove werd het rode licht toegepast om de huidbehandelingen van ervoor als het ware te ‘stimuleren’. Het het masker waar de praktijk kortgeleden in geïnvesteerd heeft, en dat we in deze vorm nog niet eerder hadden gezien, werd als het ware rond het gezicht gewikkeld en de 400 kleine lichtjes werden aangezet. De ogen werden gesloten en vanaf toen stonden de komende 25 minuten in teken van ontspannen. Het is een gek idee: er wordt enkel licht uitgestraald op het gezicht, maar het voelt als een soort massage. En resultaten gingen onze verwachtingen boven… De dagen die volgden kreeg Fifty & Me redacteur Daphne zelfs meermaals complimenten vanwege haar strak uitziende uit en natuurlijke glow. Wij verwachten nog véél van dergelijke behandelingen in de toekomst.

Een enkele behandeling bij Parfuma Hove van 25 minuten kost 40 €, een kuur van 6x 210 € en een kuur van 12x 400 €.

© Ian Hermans Photography

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2024