verschillende froufrou's

5 verschillende froufrou’s op een rij: welke laat jij aanmeten?

Curtain bangs zijn helemaal on trend dit jaar, maar er zijn nog zóveel meer manieren om een hippe frou te knippen. Want met de komst van het koude winterweer, is het hoog tijd om deze klassieker weer eens te proberen.

Leestijd: 2 minuten

1. Blunt bangs

Recht en hoekig rond het oog, recht geknipte ‘blunt’ pony’s zijn perfect voor mensen met ronde gezichtsvormen. Het brengt balans en symmetrie in het gezicht en vestigen de aandacht op je ogen. Korter kan ook, ook wel baby bangs genoemd, voor meer volume en textuur.

2. French fringe

Het is logisch dat de curtain bangs, ook wel de French fringe, trend zo populair is op dit moment; de stijl vereist vrij weinig onderhoud en is gemakkelijk uit te groeien. Een regelmatig kappersbezoek voor trimbeurten is dus niet zo belangrijk. Ga voor langere lagen in het haar en maak een middenscheiding om deze look na te bootsen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Sabina Socol (@sabinasocol)

3. Wispy bangs

Ooit van een wispy pony gehoord? Het betekent letterlijk ‘piekerige pony‘, maar dat klinkt misschien niet zo verleidelijk. Toch kan het meer leven geven aan een plat kapsel en een beetje extra edginess wanneer nodig.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Mette (@msorrig)

Lees ook
Bang(s)! 7x een froefroe maar dan anders >

4. Slip bangs

Voor vrouwen met wat dunner en sluiker haar is deze manier ideaal om een pony aan te laten meten. Een klassieke pony gaat waarschijnlijk sluik langs je gezicht hangen, terwijl de slip bangs juist voor meer volume en textuur zorgt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Ingrid Rutsch (@ingridrutsch)

5. Klassieke frou

Wil je er instant tien jaar jonger uitzien? Dan is een volle en bolle pony dé manier. Je kunt haast niet de fout ingaan met een klassieke pony-look – vooral niet als je er op deze manier wat textuur aan toevoegt. Laat je kapper je pony net boven je wenkbrauwen knippen, en wees er bij deze frou wel op voorbereid dat je om de paar weken terugkomt voor een snelle knipbeurt.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Robin Wright (@robingwright)

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2022