haarolie

Kan je haar wel wat glans gebruiken? Dit zijn onze 3 favoriete haaroliën

Doordat je haren melanine verliest wanneer je ouder wordt, kan het snel wat droog aanvoelen. Wil je die lokken laten stralen? Dan moet je ze natuurlijk wel goed verzorgen door ze onder andere te hydrateren met een haarolie.

Leestijd: 2 minuten

Door het regelmatige gebruik van een haarolie kan je haar weer zacht aanvoelen en krijgt het een prachtige glans. Haaroliën zijn geschikt voor verschillende haartypes en is een ware weldaad voor zowel droog en beschadigd haar en ook bij haaruitval en dunner wordend haar kan het gebruikt worden. Breng daarvoor één tot twee dosissen aan op schoon, handdoekdroog haar, van halverwege de haarlok tot in de puntjes. Föhn vervolgens of laat drogen aan de lucht drogen.

Maar welke kies je? We tippen haaroliën die we maandenlang hebben getest, in elke prijsklasse:

Kérastase Serum Anti-Chute

Deze haarolie is dan misschien voor mannen met haaruitval in eerste instantie bedoeld, maar wij vinden dat het voor iedereen een geweldige olie is (en extra fijn omdat het ‘t haar weer dikker maakt). De geur is best sterk, dus dat is iets om rekening mee te houden. Het Serum Anti-Chute Fortifiant (€ 43,20) met de meest optimale concentratie van Aminexil 1,5% (remt de verharding van collageen rond de haarzakjes af) is een transparante gel-serum beschermt de haarvezel en heeft een kalmerend effect.

Moroccanoil Oily Scalp Treatment

Je kent misschien de Treatment Hair Oil van Moroccanoil al, maar deze is specifiek voor de hoofdhuid. De Oily Scalp Treatment (€ 39,90) maakt gebruik van hydraterende Argan olie om glans en hydratatie aan ietwat futloze haren te geven.

Oribe Gold Lust Nourishing Hair Oil

De Gold Lust Nourishing Hair Oil (€ 58) van Oribe, een bestseller en een heel populair onder wereldberoemde sterren, is een lichtgewicht olie die je haar zacht maakt en het weer veel glans geeft. Het biedt ook UV-en thermische bescherming en werkt voor gekleurd haar.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.


© Fiftyandme 2023