haarkleuren jonger

Met deze 4 haarkleuren zie je er al snel 10 jaar jonger uit

Grijs of wit haar is niks negatiefs. Het is in feite een trend geworden om grijs haar te hebben. Maar sommigen voelen zich er ouder door dan ze zich voelen, en experimenteren graag met een haarkleur die beter past.

Leestijd: 2 minuten

De meest flatterende haarkleur vinden is een uitdaging voor alle leeftijden. Ieder van ons wil een kapsel waarmee we ons het meest zelfverzekerd voelen en een jeugdige uiterlijk krijgen. Naast het zorgen voor stralend haar, zijn er ook een paar haarkleuren waardoor je er jonger uitziet:

1. Goud met fruitige tonen

Naarmate we ouder worden, kunnen onze huid en ons haar wat van hun natuurlijke glans verliezen. Wat is dan een betere manier om die terug te krijgen dan met gouden en fruitige tonen? Meloengoud geeft je gezicht een jeugdige gloed, terwijl een paar vleugjes aardbei je ook nog eens levendig uiterlijk geven. De ideale keuze voor blondines en roodharigen!

2. Auburn

Een rijke auburn verfraait zowel brunettes als roodharigen en geeft een jongere en meer stralende huid door de warme tint die het licht in het gezicht weerkaatst. Het geeft standaard een vurige uitstraling, of je nu voor subtiel of helder gaat.

3. Karamel tinten

Brunette? Fris je haar op met wat karamel highlights! De warme toon laat je gezicht er zachter uitzien. En het is nog makkelijk in onderhoud ook, vooral wanneer je enkel de uiteinden verft om het gezicht te accentueren.

4. Zacht zwart

Kies je normaalgesproken altijd voor hard, helder zwart? Kies eens voor een zachtere variant. Inktzwart wordt na verloop van tijd lastig (alleen al vanwege de uitgroei) en gaat het er een beetje vaag uitzien naarmate we ouder worden. Zacht zwart ziet er vaak gezonder en glanzender uit, wat het flatterender maakt.

In plaats van haarkleuren verven waardoor je er jonger uitziet, kun je er ook voor kiezen om te stoppen met verven. Béa Ercolini vertelde over het stoppen met verven aan Fifty & Me Magazine.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2023