kort haar 2022

5 hippe haartrends voor kort haar in herfst van 2022

Nieuw seizoen, nieuw haar, dus is het weer een goed moment om een blik te werpen op de haartrends voor dit najaar. Er zijn namelijk een aantal korte kapsels die dé trend zijn voor deze herfst.

Leestijd: 2 minuten

Kort haar in de herfst van 2022

Heb je al een kort kapsel, dan hoef je wellicht maar een paar aanpassingen door de kapper te laten zien. Maar misschien is het óók eens tijd om de schaar in je langere lokken te zetten en een kort kapsel uit te proberen. Wellicht maak je je in de zomer gezette highlights nu weer wat donkerder om bij je wintergarderobe te passen, of wie weet wil je wel weer een nettere afwerking aan je luchtige zomerkapsel. Hoe dan ook, jouw nieuwe kapsel voor het najaar kiezen doe je niet zomaar. Om een beetje bij de tijd te blijven, kun je inspiratie opdoen tussen deze haartrends voor kort haar die helemaal goedgekeurd worden in 2022.

1. Een bixie

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht dat is gedeeld door @jillianleonehair

Wat korter dan de bob, maar nog steeds lekker speels. Het haar is aan de bovenkant lang en aan de achterkant wat korter.

2. Duidelijke high- en lowlights

De jaren 90 zijn mode-wise helemaal terug. En dus ook voor de beautytrends. Waar highlights tegenwoordig meestal fijntjes door je haar zijn, was dat dertig jaar geleden wel anders met de grovere aanpak. Brede, opvallende strepen mogen écht weer.

3. Kort en krullen

Niet alleen zijn kort haar en krullen – wederom – een haartrend, in de herfst van 2022 mogen de krullen losser en speelser vallen. Maak je krullen met een krultang? Dan mogen die dus best warrig zijn.

4. Pixie cut

Hoe tegenstrijdig het ook klinkt: met een goede pixiecut zal je gezicht slanker lijken door het accent op de jukbeenderen. Bij een pixiecut, dé grote korte haartrend van 2022, is het haar aan de achterkant en zijkanten van je hoofd korter en aan de bovenkant net iets langer, waardoor er ook een soort froe ontstaat.

5. De froefroe

Vind je dat je een lang gezicht hebt? Een pony zal je gezicht een stuk ronder laten lijken. Heb je al een rond gezicht? dan kies je beter voor een opgeknipte froe met een middenscheiding. Voordeel: het laat je kaaklijn ook een stuk strakker lijken. Een harde of zachte froe: het staat bijna iedereen, en is prachtig in zowel steil als krullend haar.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2023