froefroe gezicht

Dit Instagramaccount laat zien wat een froefroe voor je gezicht kan doen

Een froefroe nemen of niet? Wij zeggen doen. Misschien draait het uit op een gevalletje ‘een-keer-en-nooit-meer’ en duik je onder met een quarantaine-smoes, evengoed ontdek je na al die jaren eindelijk ‘jouw’ kapsel. Nog niet overtuigd? Misschien doen de volgende plaatjes dat wel.

Leestijd: 2 minuten

Voor-en-na

Deze voor-en-na-foto’s bewijzen dat een froefroe je hele gezicht kan transformeren. En als je het ons vraagt in hun voordeel; want wauw, wat staat het tof. De kapsalon uit San Fransisco post de metamarfoses van verschillende haarsoorten, kleuren en lengtes — en toont dus aan dat een froe écht bijna voor iedereen kan.

Een kleine variatie kan je gezichtsvorm daarentegen wel beter uit doen komen. Heb je een lang gezicht? Kies voor een zachter model. Een hoekige kaaklijn? Een lange lok zal mooi staan. Een rond gezicht? Ga dan voor klassieke rechte bangs, zo lijkt je gezicht langer en slanker.

Maar uiteindelijk zal le frange rocken, zolang je je maar zelfverzekerd voelt. En als we zo naar deze foto’s gluren zal dat geen probleem worden:

Shag haircut

Wij zien op de foto’s vooral de jaren zeventig en tachtig shag haircut. De kapsels stralen flowerpower uit – en dat kunnen we tegenwoordig best wel gebruiken. Het kenmerkt zich door vele laagjes, woelige puntjes, flink volume en een topper van een froe. Dus, als je een fan bent van de ‘out of bed look’, dan is deze coupe perfect voor jou. O, en haartype maakt hierbij al helemáál niet uit, want het is toegankelijk voor elk.

Zet jij de schaar – nu de kappers nog toe zijn – er zelf al in?

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2022