kapsels bruintinten

Opslaan en meenemen: kapsels in verschillende bruintinten voor dit najaar

Bruin komt in vele tinten. Maar voor een beetje houvast doe je inspiratie op aan de hand van deze totaal verschillende bruintinten die wij voor je destilleerden. In het trendpalet van de herfst 2021? Koelbruin incluis froe, koelbruin met highlights en een warmere tint met zogeheten face framing highlights. Nog geen idee wat je wil? We vroegen het kapper Jochen Vanhoudt.

Leestijd: 3 minuten

Jochen staat al meer dan vijfentwintig jaar in het vak en stylet geregeld het haar van catwalkmodellen en bekende mensen. Bij uitstek de expert die ons de do’s and dont’s van kapsels in bruintinten kan bijbrengen:

Koelbruin met een froe

Jochen: “Het eerste beeld is een voorbeeld van koelbruin. Ik krijg nog nauwelijks vraag naar een bruine kleur met een rode gloed; de meesten kiezen anno 2021 namelijk liever voor een natuurtint. Om dat resultaat te behalen, gebruik ik de uitgebreide reeks van Wella Professionals Illumina Color. De producten uit die lijn halen langdurig de rode gloed eruit.”

“De zwaar dominante froe gaat over in laagjes aan de zijkant. Wat is daar het voordeel van? Veel vrouwen willen rimpeltjes en een terugtrekkende haarlijn verdoezelen. Daar is dit kapsel absoluut geschikt voor.”

kapsels bruintinten

© Wella Professionals

Koelbruin met highlights

“Het tweede kapsel is echt een voltreffer voor deze periode! Knip deze afbeelding uit als je voor een weinig tijdrovend kapsel wil gaan en waarvoor je niet om de haverklap in de kappersstoel wil zitten voor een kleurbeurt. De kleur oogt als bronde (blond + bruin) maar is in werkelijkheid een bruine basis met highlights in koele tinten. Die highlights hoeven niet per se tegen de hoofdhuid aangezet te worden waardoor uitgroei minder zal opvallen. Dof zal je haar ook niet worden als je je lokken af en toe een opfrisbeurt geeft met het gepigmenteerde Color Fresh Mask met caramel van Wella Professionals.”

“De essentie om te stylen is hier minder van belang dan het vorige kapsel: de lengte maakt het mogelijk om het zowel met losse krullen als steil te dragen. Het kapsel is er vooral voor zij die wat beweging in het haar willen omdat er volume verloren is gegaan. En toch is het lang genoeg om het nog met een speldje bij elkaar te steken.”

kapsels bruintinten

© Wella Professionals

Face framig highlights

“En dan: de face framing highlights. Deze techniek creëert een mooie lichtheid rond het gezicht en laat de teint stralen; plus het is gemakkelijk te creëren. Het leuke is dat dit bij elke haarkleur toegepast kan worden en je het zo subtiel of gewaagd kunt maken als je zelf wil. De highlights rond het gezicht zijn vrij onderhoudsarm aangezien alleen de twee lokken in dikte naar wens aan de voorkant worden geverfd (wat ze ook betaalbaarder maakt) en ze zijn gemakkelijk op te knappen door ze terug te verven in je oorspronkelijke kleur of ze in een froe te knippen. Andersom gaat trouwens niet: de hairdo is niet geschikt voor bangs maar juist voor langere lengtes, langer dan de kin.”

© Wella Professionals

“Stoort de uitgroei je toch, dan biedt de Insta Recharge van Wella Professionals misschien soelaas: deze poedervormige root concealer biedt een tijdelijke kleuroplossing om te gebruiken tussen kleurbeurten door. Denk aan een soort oogschaduw die je in je haar aanbrengt en die je er na een shampoobeurt ook weer uitwast.”

Dit artikel verscheen in de najaarseditie van Fifty&Me, dat nu in de winkel ligt. Meer tips als deze of mooie verhalen? Haal ‘m nu of abonneer.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.


© Fiftyandme 2022