soap bars

Soap bars, het ouderwetse zeepje in een hip jasje, zijn een beautytrend

Soap bars zijn precies wat  het lijkt: geen fles, alleen een bar, en kunnen tot tachtig wasbeurten meegaan. Dat betekent dat ze langer meegaan dan twee tot drie flessen van je favoriete shampoo en geen plastic afval achterlaten. Daarnaast bevatten de meeste shampoo bars natuurlijke ingrediënten zonder chemicaliën die je huid kunnen beschadigen. Geen wonder dat deze beautyhype opleeft.

Leestijd: < 1 minuut

Grootmoeders zeepje

De ironie? Er is eigenlijk helemaal niks nieuws aan. Soap bars zijn gewoon ouderwetse zeepjes zoals je die van vroeger kent, maar dan met een hippere naam en verpakking. Het bespaart vaak geld en plastic. En dat is zeer welkom in een tijd als deze, waarin de hoeveelheid plastic op aarde een groter probleem dan ooit is. De vissen in de oceaan zullen je dankbaar zijn, je portemonnee en natuurlijk je huid.

Nog zoiets handigs aan soap bars? Door het kleine formaat zonder extra’s kun je ze makkelijk meenemen op reis én tellen ze niet als liquids.

Soap bars bewaren

Ondanks dat soap bars minder chemische bewaarmiddelen dan klassieke shampoo’s bevatten, gaan ze ongeveer drie maanden mee. Dat komt omdat ze veel natuurlijke oliën bevatten die anti-bacterieel werken. Dat maakt wel dat je de zeep op de juiste plek moet bewaren: in een bakje met gaatjes in een droge omgeving, waarbij je de solid soap bar laat uitlekken zodat het overtollige water wegtrekt. In de douche bewaren is niet ideaal omdat het water dat erlangs stroomt, zorgt dat de zeepjes sneller vastkleven aan het oppervlak.

De soap bars zijn er in de vorm van shampoo voor je haar, conditioner, gezichts- en lichaamsreinigers en make-up removers. Net als bij de meeste verzorgingsproducten bestaan er bars voor elk type haar en huid. En onthoud dat je een aanpassingsperiode nodig hebt, dus oordeel niet te snel over het al dan niet werken van een product.

Reiniging: Moroccanoil Soap Bar Fragrance Originale, 200 g, 16 €
Gezichtsreiniging: Nivea Naturally Clean 75g
 6,99€
Haren wassen: NAE Semplicitá Shampoo Bar 85g 6.99 €
Gezichtsreiniger: Sisley Paris 42 €
Make-up remover: Nivea Naturally Clean 75g
 7,99 €
Haren wassen: Lush Honey I washed my hair 11,50 €

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2022