make-up rijpe huid

Hoe breng ik het best make-up aan op mijn rijpe huid?

De jaren gaan voorbij en laten kleine sporen na op onze huid: al het gelach, de kleine zorgen van het dagelijkse leven, herinneringen… Dit is wat ons uniek maakt. Philippe Meysmans, visagist bij L’Oréal Paris, deelt zijn tips voor geslaagde make-up op de rijpere huid.

Leestijd: 3 minuten

Welke beautyroutine raad je aan voor de rijpere huid?

Hydrateer zoveel mogelijk voor een betere doorbloeding van de rijpe huid, of je nu make-up draagt of niet. Persoonlijk gebruik ik een crème rijk aan aloë vera. Eén keer per week een masker en één keer per maand een scrub raad ik ook aan.

Hoe verberg je de oneffenheden van een rijpe huid (pigmentvlekken, rimpels…)?

Omdat de huid droger is, is het belangrijk te weten dat de rijpere huid de neiging heeft om make-up producten te “absorberen”, en dus een drogere make-up look te geven, zelfs met puistjes. Het is dus absoluut noodzakelijk een gamma te gebruiken dat aangepast is aan de rijpere huid, en ik raad ten zeerste een gamma aan dat huidverzorging en make-up combineert. Wat foundation en concealer betreft, biedt het een combinatie van verzorging en dekking, waarbij de huid kan ademen. Onvolkomenheden worden gecorrigeerd en als dat niet voldoende is, adviseer ik om, nadat de foundation is aangebracht, een tweede keer foundation te gebruiken alleen op de te corrigeren gebieden, door te deppen. Dit geeft meer dekking.

Tip: als uw make-up er “droog” uitziet, gebruik dan aan het einde een waternevel. Dit zal je teint transparanter maken.

Hoe krijg ik een frisse, stralende teint?

De ideale tip is om te beginnen met je foundation en vervolgens een concealer een tint lichter dan uw foundation te gebruiken op het centrale deel van het gezicht, evenals de donkere kringen (T-zone). Het contrast van de twee kleuren zal de indruk wekken van een stralender gezicht.

Is het belangrijk om make-up op de wenkbrauwen aan te brengen?

Naarmate we ouder worden, trekken onze wenkbrauwen zich terug, en daarom is het absoluut noodzakelijk om een wenkbrauwpotlood te gebruiken. Over het algemeen zijn er drie kleuren (blond, lichtbruin, donkerbruin). Ik raad aan geen te donkere kleur te gebruiken om de trekken van het gezicht niet te verharden. De exacte verhoudingen zijn 3/4 (voor de binnenkant), 1/4 (voor de buitenkant).

En de mond? Welke kleur moet ik gebruiken?

Ik adviseer de rijpere huid om een glanzende lippenstift met “opvallendere” kleuren te gebruiken. Lippen hebben de neiging hun pigmentatie te verliezen, dus vermijd nude kleuren. Met de tijd drogen de lippen ook sneller uit. Als er fijne lijntjes zijn, aarzel dan niet om lipliner te gebruiken, want het zal de mond een goede omranding geven.

Hoe kan ik mijn ogen groter laten lijken zonder er te opgemaakt uit te zien?

Een basisregel: gebruik altijd een lichtere kleur op het bewegende ooglid (binnenste gedeelte) om de ogen te vergroten en een donkerdere kleur op het bewegende ooglid (buitenste gedeelte) om de ogen te liften.

Lees ook
Hoe breng je het mooist make-up aan als je 70 bent? >

Wat is het belangrijkste make-up product dat je altijd bij je moet hebben?

  • Concealer voor tekenen van vermoeidheid.
  • Foundation voor een vlekkeloze teint.
  • Mascara (bij voorkeur zwart).
  • Blush om je jukbeenderen te doen opleven (oranje voor een huid met een warme gloed, en roze voor een koele gloed).
  • Lippenstift voor een elegante en chique afwerking.

Welke make-up look van een beroemdheid inspireert jou het meest?

Ik ben een grote fan van actrice Julianne Moore (die ook een muze van L’Oréal Paris is). Naast haar talent, schoonheid en persoonlijkheid, laat zij vrouwen zien dat ouder worden geen probleem is, maar juist een kracht.

Philippe Meysmans

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.


© Fiftyandme 2024