make-up 70

Hoe breng je het mooist make-up aan als je 70 bent?

Ouder worden komt naast meer levenservaring, ook met meer lijntjes en verslappingen in het gezicht. Het opmaken van de rijpere huid is daarom vaak anders dan die van iemand met een jongere huid. Belangrijk is om niet te proberen jezelf veel jonger te laten lijken, maar net om je mooie punten in je gezicht naar voren te halen. Daarmee leid je de aandacht van rimpeltjes af.

Leestijd: 2 minuten

Make-up aanbrengen rond 70 jaar

Bij de rijpere huid vermindert het vetweefsel, verslappen de spieren, krijgt de huid rimpeltjes en wordt de huid droger. Ook de doorbloeding neemt af waardoor de huid er vaak bleker uit kan zien. Er is een groot scala aan anti-age verzorgingsproducten, maar ook goede make-up bij vrouwen rond de 70 kan wonderen doen.

Stap 1: verzorging en foundation

Vochtinbrengende en voedende crèmes helpen om de huid jong te houden. Smokkel daarna een jaar van je leeftijd af door de juiste foundation te gebruiken. Duurdere foundations bevatten eveneens ingrediënten voor betere verzorging en blijven langer en beter op de huid zitten. Kies voor een vloeibare foundation of een getinte dagcrème: crèmefoundation kan namelijk te vet zijn en zich ophopen in de rimpels en poederfoundation is te droog en kan een maskerachtige effect geven. Trek je huid een beetje strak wanneer je de foundation aanbrengt.

Stap 2: wenkbrauwen

Epileer eerst je wenkbrauwen (op deze manier) waarbij de vorm behouden. Na het in model brengen kan je de wenkbrauwen bijtekenen met een grijs of grijsbruin wenkbrauwpotlood. Begin bij de natuurlijke aanzet en teken schuin omhoog tot tweederde van de wenkbrauw. Buig daarna af in een subtiele punt, waardoor er een hoek ontstaat die voor een optisch liftend effect zorgt.

Stap 3: ogen en lippen

Gebruik géén glanzende oogschaduw, die vullen lijntjes, rimpeltjes en gaan in de oogvouw zitten. Gebruik bij voorkeur lichte kleuren om je ogen mee op te maken. Je kunt eventueel een donkerdere kleur in de arcadeboog (huidplooi) gebruiken. Maak af met wat mascara. Voor je lippen gebruik je wél een glanzende lipstick of gloss, in lichte, frisse kleuren. Matte texturen moeten worden vermeden. De glans op de lippen reflecteert het licht waardoor er optisch meer volume is, wat helaas in de loop van de jaren af kan nemen.

Stap 4: breng highlights aan

Creëer tot slot eventueel een aantal lichtpunten in je gelaat. Highlights leggen een mooie glans over je huid en door met licht en schaduw te spelen kun je de volumes in je gezicht als het ware veranderen, en dus meer liften. Breng een glanzende highlighter aan vanaf je jukbeen langs je buitenste ooghoek. Je jukbeenderen en ogen lijken hoger. Een beetje highlighter onder je wenkbrauwen maken het af.

Lees ook
Gezichtsyoga: 3 korte oefeningen voor een strakkere huid en minder spanning >

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2022