camero diaz 50

Cameron Diaz is 50 jaar geworden: haar verjongende schoonheidsgeheimen

Cameron Diaz is sinds 30 augustus 2022 bij de vijftigerclub aangesloten! Dit is hoe de actrice zo mooi en jeugdig uit blijft zien.

Leestijd: 2 minuten

De schoonheidsgeheimen van Cameron Diaz

Hoera, Cameron Diaz is de 50 gepasseerd! En hoe! In de BBC-podcast Rule Breakers deed Cameron Diaz afgelopen jaar een boekje open over haar schoonheidsgeheimen. En we weten dat het nogal jaloersmakend is, maar ze doet vrij weinig om haar stralende huid te behouden. Cameron vertelt aan tegen de host van de podcast, Michelle Visage, dat ze meestal haar gezicht niet eens wast. “Ik doe letterlijk niets. Ik hou ervan om nooit mijn gezicht te wassen“, zegt ze. “Twee keer per maand, als ik geluk heb, denk ik: ‘Oh, ik kan dit er wel opsmeren. Eén keer werkt, toch?‘”

Een gezonder zelfbeeld

Waar ze vroeger continu in de spiegel naar haarzelf keek, ervaart ze dat gedrag nu als negatief. “Dan heb je zoiets van: ‘Waarom zit ik hier zo gemeen tegen mezelf te zijn?’ Mijn lichaam is sterk, mijn lichaam is bekwaam“, besluit ze in Rule Breakers.

Tijdens haar acteercarrière voelde ze zich weleens verstikt door de Hollywood-normen, waar schoonheid boven andere aspecten van iemands karakter stonden. Ze staat er dan ook nog steeds achter dat ze is gestopt met acteren. “Ik ben absoluut het slachtoffer van alle maatschappelijke objectificatie en uitbuiting waaraan vrouwen worden onderworpen”, zegt Cameron tegen Michelle Visage. Een les die wij hieruit kunnen leren? Kies vooral geen dingen die je zelfbeeld negatief beïnvloeden, hoe onbegrijpelijk die keuze ook voor andere mensen kan lijken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Cameron Diaz (@camerondiaz)

Haar make-up tricks

Camerons stralende look bevat ook meestal een flinke dosis roze blush op haar wangen. Een make-up tool die je dus zeker niet mag onderschatten om een stralende en gezonde uitstraling te krijgen! Breng daarom op de appeltjes van de wangen een beetje lichtroze blush aan. Iets te enthousiast van start gegaan? Pak een beetje poeder of foundation en smeer deze lichtjes over je blush. Voor nog wat extra gezonde uitstraling kun je net als Cameron Diaz een vleugje shimmering powder op oogleden en jukbeenderen doen. Et voilà; een gezonde glans waar je u tegen zegt.

Lees ook
5 concrete make-up tips om te voorkomen dat je juist ouder lijkt >

Hoera, Cameron Diaz is de 50 gepasseerd

Over 50 jaar worden zegt ze: “Het hele concept van ouder worden is volledig veranderd, alleen al in de afgelopen tien jaar. Ik heb nog vijftig, zestig te jaar te gaan – ik wil 110 worden, omdat ik een jong kind heb. Je hebt als veertiger zo’n geweldig moment waarop je waardeert wie je ouders zijn en ik wil dat moment hebben met haar, als zij een veertiger is.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2023