make-up ouder

5 concrete make-up tips om te voorkomen dat je juist ouder lijkt

Soms kan make-up ervoor zorgen dat we er ouder uitzien in plaats van de tekenen van ouderdom te maskeren… Hoe kunnen we dan ‘t best rimpels of tekenen van vermoeidheid vervagen, de teint verhelderen en de ogen en de glimlach mooier maken?

Leestijd: 3 minuten

1. De primer

Of hij nu egaliseert, kleurt, corrigeert, matteert of oplicht, de foundation is, zoals de naam al zegt, de basis! De primer zorgt niet alleen voor extra vocht, maar verfijnt ook de huidtextuur, maakt verwijde poriën gladder, vermindert roodheid en voorkomt glanzen aan het eind van de dag… De primer wordt met de vingertoppen aangebracht na de dagverzorging en vóór de foundation. Bovendien zorgt de primer ervoor dat uw make-up de hele dag blijft zitten!

2. De teint

Een veelgemaakte fout is om een te donkere foundation te gebruiken om je bruiner te doen lijken… Het resultaat? Duidelijke afbakeningen met de hals, oren, handen… Regel n°1: Het is van essentieel belang om je foundation aan te passen aan je huidskleur. Tip: Meng, afhankelijk van het seizoen en je teint, je foundation met een getinte bbcream op de rug van je hand tot je de juiste kleur hebt.

Regel 2: Breng een dun laagje foundation aan met een kwastje of een vochtig sponsje om een maskereffect te voorkomen.
Als je onvolkomenheden moet verbergen, kies dan een concealer die iets lichter is dan je foundation om het licht naar voren te brengen. Je kunt wat op je donkere kringen deppen (maar alleen in de binnenste ooghoek om rimpels te voorkomen), rond de mond om deze voller te doen lijken of op de brug van de neus om de trekken te verfijnen.

Fixeer het met een transparante poeder alleen op de T-zone (neus, kin, voorhoofd). Voor een gezonde uitstraling breng je een bronzend poeder aan (aan te brengen op de rondingen van het gezicht!) om de illusie te creëren dat je terugkeert van een weekend aan de zee.

Tot slot, een grote nieuwigheid met anti-verouderingseffecten die Photoshop waardig zijn: illuminator vervangt blush voor een stralende of glowy look, zoals we in het jargon zeggen! Breng het met een niet te dik penseel aan op het wenkbrauwbot, de bovenkant van de jukbeenderen en een beetje op de slapen. En vergeet niet dat het geheim van een succesvolle make-up het blenden is…

3. Wenkbrauwen

Vaak vergeten in onze make-up routine, definiëren wenkbrauwen de ogen en geven een frisse, verfijnde look aan de make-up. Als je de vorm niet mooi vindt, kun je ze laten harsen in een schoonheidssalon om ze een nieuwe look te geven. Wat de make-up betreft, kun je de vorm van de wenkbrauw opnieuw definiëren met een fijn wenkbrauwpotlood of wenkbrauwpoeder en een afgeschuind borsteltje. Begin met de binnenkant en de uiteindes, en eindig met het midden. Vul dan, om eventuele leemtes op te vullen, zoveel in als je wilt zonder te overdoen. Gebruik nog een fixerende gel – transparant of getint – zodat de haren de hele dag op hun plaats blijven.

Lees ook
Je complete gids voor het shapen van salonwaardige wenkbrauwen >

4. De ogen

We denken vaak dat hoe meer lagen we aanbrengen, hoe beter! Op 20-jarige leeftijd is dat misschien niet helemaal verkeerd, maar op 50-jarige leeftijd gebruiken we liever lichte oogmake-up om de ogen niet te sluiten. Om te beginnen is een oogbasis essentieel als je wilt dat je oogschaduw de hele dag blijft zitten. Breng een laagje lichtbeige iriserende of matte oogschaduw aan over het hele beweeglijke ooglid om een gloed te geven en roodheid te verminderen. Als je denkt dat dit niet genoeg is, is oogschaduw een goed alternatief voor eyeliner, wat de ogen vaak te donker kan doen lijken. Trek met een fijn penseel je gebruikelijke lijntje met een donkerbruine of zwarte matte oogschaduw. Voor een meer uitgewerkte make-up look is de smokey eye – in warme tinten – nog steeds the way to go! Vergeet niet te mengen voor een natuurlijker effect. Tenslotte breng je voor bruine ogen een laagje zwarte of bruine mascara aan, zonder de wimperkruller te vergeten, die tegen alle vooroordelen in de wimpers niet beschadigt.

5. De mond

Een beetje lippenstift is altijd goed voor je teint en je glimlach… Behalve als hij mat is, want dan dreigen je lippen plat te worden… of nude, want dan zie je er vaak ziek uit! Maar dan, welke moet je kiezen? Glanzend, satijn, poederig, glanzend. Onze tip: scrub je lippen voordat je make-up aanbrengt (een mengsel van grove suiker en olijfolie werkt heel goed) en hydrateer ze vervolgens met een goede voedende balsem. Ze zullen gladder zijn en het aanbrengen van lippenstift zal gemakkelijker gaan.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2024