concealer aanbrengen

Concealer: met deze trucjes breng je het op de perfecte manier aan

Concealer is een geweldige make-upproduct míts je het op de juiste manier aanbrengt. Kies je de juiste tint en breng je het op een vernuftige manier aan, dan kun je er gezonder en gelift uitzien. Doe je dit niet, dan kun je eerder een grauwe uitstraling krijgen. Dat willen we voorkomen!

Leestijd: 2 minuten

Concealer aanbrengen

Concealer kan oneffenheden of donkere kringen verhullen maar ook de huid voeden. Bedenk daarom eerst wat voor concealer je fijn vindt. Heb je een wat drogere huid? Kies dan, vanzelfsprekend, voor een voor de drogere huid. Meestal is dit een vloeibare met een matte finish, zoals onderstaande van Clarins. Heb je juist een vettigere huid? Dan is een wat vastere concealer in een palet een goede optie, zoals die van Lancôme.

Clarins Everlasting Concealer
Lancôme Le Correcteur Pro Concealer palet
Vichy Dermablend SOS Cover Concealer Stick
Lancôme Teint Idole Ultra Wear All Over Concealer
Sisley Phyto Cernes Éclat
M.A.C. Conceal and correct palet

1. Kies de juiste tint

Voor je concealer kies je een tint lichter dan je eigen huid, maar overdrijf hierbij niet. Voor de exacte tint kijk je naar de mogelijke donkere kringen die je wil wegwerken. Zijn deze wat groenig? Dan balanceer je ze met een die een rode of perzikkleurige ondertoon heeft. Eerder blauw of paarsig onder je ogen? Ga dan voor een concealer met een gele ondertoon. Zijn je kringen juist rozig? Dan is een concealer met een groene ondertoon slim om te gebruiken.

2. Breng aan op 6 strategische punten

Als je concealer alleen onder je ogen gebruikt, loop je veel potentieel mis. Als je het namelijk strategisch op specifieke punten van je gezicht aanbrengt, krijg je een gelift gezicht. Doe het daarvoor op de binnenste ooghoeken, langs de buitenste ooghoeken, langs de nasolabiale plooien, net voorbij de buitenste hoeken van je lippen, langs je jukbeenderen en een laatste dot direct onder het midden van je ogen.

@glowwithava Try this 6 point concealer trick! Duet me hunnis 💛 #makeuphacks #beautytipswithava #concealer ♬ original sound – AVA

3. Gebruik setting spray

Als concealer vaak in de fijne lijntjes kruipt, kan deze truc helpen. Meng een hydraterende oogcrème, de concealer en wat settingspray op de bovenkant van je hand en breng het daarna pas aan met een kwast. Dep het mengsel voorzichtig onder je oog – de huid rond de ogen is zeer kwetsbaar – en blend het daarna nog even goed. Je kunt de concealer hierna eventueel nog ‘vastzetten’ met wat transparante poeder.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2023