De crème de la crème

Leestijd: 6 minuten

Hoewel de meeste nieuwkomers op de schoonheidsafdeling in een felle concurrentiestrijd zijn verwikkeld, zijn sommige anti-ageverzorgingen zò betrouwbaar dat ze bijna iconisch zijn geworden en derhalve niet meer weg te denken uit onze badkamer. Hun samenstelling mag dan dikwijls worden aangepast, hun geur en textuur blijven hetzelfde – net als hun trouwe schaar liefhebbers.

Door  Isabelle Blandiaux

Een zintuiglijke ervaring zonder gelijke. Sommige momenten voor de spiegel in de cocon van onze eigen badkamer zijn van onschatbare waarde. ‘Het moment dat ik Crème de la Mer tussen mijn vingers opwarm alvorens hem op precieze wijze aan te brengen, staat synoniem voor ontspanning en het rustmoment tussen een drukke dag en een herstellende nacht. In de winter gun ik mijzelf die luxe, want de comfortabele crème geeft éclat aan mijn droge huid’, vertelt Ingrid, 52. Het gevoel zich te herbronnen, de dagelijkse zorgen weg te nemen die de huid beïnvloeden, verouderingstekens te verzachten, zelfvertrouwen te winnen,…

De emoties laaien hoog op en gaan veel dieper dan de huidbarrière. Wanneer we de verzorging gevonden hebben waarbij we ons goed voelen, willen we niets anders meer. Het is waarschijnlijk om die reden dat bepaalde bestsellers de tand des tijd met glans en eer doorstaan; zeg maar de bekroning van hun iconisch statuut.

Capture d’écran 2016-02-26 à 13.44.03

1. LE SERUM LIFTING CONTOUR DES YEUX : La Mer
De Crème de la Mer dateert al van 1956. Ze werd samengesteld door een wetenschapper, Max Huber, die het herstellend vermogen van zijn door littekens beschadigde huid (als gevolg van een ongeval) wou stimuleren. Nieuwe texturen werden gecreëerd om te beantwoorden aan de behoeftes van alle huidtypes, maar de basis van de formule – op basis van een proces van drie maanden met gefermenteerde algen – bleef ongewijzigd. De nieuwste telg binnen de familie is een serum voor de oogcontouren: 

Le Sérum Lifting Contour des Yeux – La Mer. € 215 voor 15 ml.

2. ADVANCED NIGHT REPAIR : Estée Lauder
Zijn vederlichte textuur en vele facetten maakten hem verslavend en iconisch: Advanced Night Repair van Estée Lauder werd gecreëerd in 1982 en is geschikt voor alle huidtypes, zelfs de gevoelige. ‘Mijn moeder gebruikte dit serum altijd. Toen ik 40 werd en mijn huid éclat en hydratatie behoefde, besloot ik hem zelf te testen en in mijn schoonheidsritueel op te nemen. Als ik hem niet aanbreng, merk ik dat mijn huid minder stralend en uniform is’, vindt Sophie, 46. ‘Never change a winning formula’, geloofde Estée Lauder. Niettemin werd de formule van de celhersteller al meerdere keren bijgesteld om de laatste wetenschappelijke ontdekkingen te integreren, maar de lichte, niet vette, verfrissende textuur alsook het beroemde bruine glazen omhulsel bleven onveranderd. Met als gevolg dat er wereldwijd elke minuut acht van die flesjes worden verkocht! ‘Het is een uitstekende basis voor elke andere verzorging: de cellen worden grondig voorbereid, gehydrateerd en beschermd’, legt Karine Vandenbrouck uit, vertegenwoordigster van het merk. ‘Eerst raad ik hem niet enkel als serum aan, maar als een instant boost voor het uitgaan ’s avonds, door één of twee druppeltjes te mengen met de foundation of door er enkele aan te brengen op een proper penseel en dat over de make-up aan te brengen om deze te verfrissen.’

 Advanced Night Repair van Estée Lauder. € 82 voor 30 ml.

3. CREME LISSANTE PREMIERES RIDES : Nuxe
Al 12 jaar biedt het gamma Nirvanesque dertigplussers een ‘ontspannende’ en neurorelaxerende oplossing voor expressielijntjes veroorzaakt door microstress. De bloemig neuro-cosmetische aanpak van Nuxe gaat uit van de vaststelling dat de huid in directe verbinding staat met het zenuwstelsel. Het bestanddeel dat momenteel het hart vormt van de formule? Extract van de struikpioen…

Gladstrijkende crème eerste rimpels Nirvanesque van Nuxe. Normale huid. € 36,90 voor 50 ml (in de apotheek).

4. CAPTURE TOTALE CREME UNIVERSELLE : Dior
‘De dolle race naar verjonging is totaal achterhaald’, oordeelt neurowetenschapper Arnaud Aubert. Een credo waar ook Dior al tien jaar naar leeft, met de lijn Capture Totale. ‘Vrouwen willen niet langer jonger lijken; ze willen positieve emoties van vreugde en energie uitdrukken, zodat ze de kwaliteit van de sociale interactie en de aantrekkelijkheid uit hun jeugd kunnen terugvinden.’ De gezichtscontouren hertekenen en hangende trekken voorkomen die triestheid en vermoeidheid uitstralen: ziedaar de beloftes van deze ‘multi-perfectie’ verzorging. Weg met de zwaartekracht: het onmiddellijke tensoreffect dat geen oncomfortabel gevoel geeft, verfijnt de huidkorrel en boost de éclat. De longoza, een zeldzame bloem uit Madagaskar, ontluikt in de onlangs herziene samenstelling.

Capture Totale Crème Universelle van Dior. € 173 voor 60 ml (€ 147 per navulling).

5. ABSOLUE PRECIOUS CELLS : Lancôme
Binnen de Absoluelijn van Lancôme, die in 1965 gecreëerd werd door de stichter van het merk en al dikwijls werd geherformuleerd, is de roos de sleutel tot huidvernieuwing. De laatste nieuwkomer combineert voeding met frisheid door het gebruik van een koude rozenfractie om de natuurlijke revitalisatie van de huid terug op gang te brengen.

Revitaliserende verzorging – Rijke crème – Absolue Precious Cells van Lancôme. € 190 voor 50 ml.


© Fiftyandme 2024