De (simpele) ‘foxy eyes’ make-uptechniek heeft een optisch liftend effect voor je gezicht

Geen ingrepen nodig om ons gezicht te liften. De foxy eyes (omwille van de treffende gelijkenis met de blik van het sluwe diertje) trekt je buitenste ooghoeken en wenkbrauwen als het ware naar boven. En zo moeilijk is het niet.

Leestijd: 2 minuten

Foxy eyes

Je kunt de make-uptechniek zien als de vervanger van de winged eyeliner (je weet wel, dat ‘vleugeltje’ naast de oog dat nóóit goed lijkt te lukken). Maar dan zonder al het gesmos van die onhandelbare eyeliner. We doen dit namelijk met enkel oogschaduw.

In stappen

De eerste stap is het shapen van je wenkbrauwen. Want ook dat is belangrijk voor deze make-up look. Check vooral even onze complete mini-gids hoe je dit voor elkaar krijgt. Gebruik een wenkbrauwpotlood om de uiteindes van je wenkbrauwen iets bij te tekenen: je wilt een lange vorm richting je slapen.

De tweede stap is de basis van de oogschaduw. Kies een tint lichter dan je eigen huidskleur. Ook deze gaat in de lengte en iets omhoog. De cat eye is eigenlijk vergelijkbaar; werk de oogschaduw een klein beetje uit in de vorm van een kattenoog – maar dan op een natuurlijke manier. Door naar de derde stap.

Bij de derde stap maken we de wing. Geen paniek, dit gaat met oogschaduw niet zo nauw als eyeliner. Kies een kleur die een paar tinten donkerder is dan je huidskleur, zoals een terracotta of chocoladebruine tint, en creëer met een klein oogkwastje de winged vorm vanuit de buitenste ooghoek.

De vierde en laatste stap voor de foxy eyes zijn de binnenste ooghoeken. Neem dezelfde kleur als de stap hiervoor naar de binnenste ooghoek om de vorm van de ogen te verlengen. Zo dus:

Een beetje extra

Je kunt nog wat glitter op je ooglid deppen – want, waarom niet? – en je wimpers van een flinke lik mascara voorzien. Ook dit kun je het best aanbrengen in de richting van je slapen om het effect van de oogmake-up te versterken. Je bevindt je nu ook op Bambi-gebied, want als we kunnen kiezen tussen een vos en een hertje, dan kiezen we het liefst natuurlijk beide.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Grece Ghanem (@greceghanem)

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock & Instagram @paulina_kurkowska


© Fiftyandme 2024