overhangende oogleden eyeliner

Overhangende oogleden? Dan wil je deze eyeliner-truc proberen

Heb je iets last van overhangende oogleden, en trek je weleens een eyeliner-lijntje boven je ogen? Misschien heb je het idee dat bij jou de lijn doorbroken is en het nooit zo goed lukt bij jou als bij anderen ziet. Dat heeft er niks mee te maken dat je het niet goed doet, maar met de verkeerde techniek voor jouw oogvorm. De puppy eye-techniek is waarschijnlijk een betere optie.

Leestijd: 2 minuten

Puppy eyeliner

De puppy eyeliner is een Koreaanse beautytrend en was een aantal jaren geleden ook populair. Tegenwoordig leeft de truc weer op met dank aan het populaire social media platform TikTok. Onder de hashtag #puppyeyeliner barst het momenteel van de video’s waarin mensen met verschillende oogvormen de eyeliner-truc uitproberen. Een gemene deler: het staat bij iedereen mooi en geeft het zichtbaar beter resultaat. Zeker bij mensen die iets overhangende oogleden hebben staat de eyeliner-truc mooi.

De liner stijl volgt de curve van je natuurlijke oogvorm. Een bonus voor de niet-liner pro’s; puppy eyes zijn makkelijker dan cat eyes en deze stap-voor-stap bewijst het:

Stap 1

Begin je puppy eyes met het liften van je wimpers. Beweeg het borsteltje van de mascara van de wortel naar de punt op de boven- en onderwimpers en herhaal eventueel voor extra effect.

Stap 2

Dan door naar de eyeliner! Gebruik bij voorkeur een inktachtige liner, maar het is natuurlijk vooral wat je zelf fijn vindt.  Beweeg langs de bovenste wimperlijn van binnen naar buiten.

Stap 3

Wanneer je het buitenste ooglid bereikt, strijk je de liner naar beneden en volgt je de natuurlijke vorm van je bovenste ooglid.

Stap 4

Voor een gedefinieerde oogopslag breng je een zachte rand aan op de waterlijn, vanaf de buitenste rand naar het midden.

Stap 5

Vul met de de buitenste ooghoek en de hoek van de onderste wimperlijn in, waarbij de lijn overgaat in de puppy eye lijn.

Stap 6

Vervaag zachtjes met je vinger voor een naadloze finish.

@killsokerrReply to @g3org1a.s i love big droopy puppy dog eyes! lemme know if u have Qs! ##puppydogeyes ##puppydogeyeliner ##puppyeyeliner ##hoodedeyes♬ Frog – Wurli

Dan rest je waarschijnlijk nog één vraag: waarom het het puppy eyeliner? Waarschijnlijk omdat het de leuke tegenhanger is van de cat eye, die wij voortaan maar liever overslaan.

Lees ook
Deze fleurige kleur oogschaduw wordt het helemaal dit voorjaar >

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2022