oogschaduw voorjaar

Deze fleurige kleur oogschaduw wordt het helemaal dit voorjaar

Gezien op de zomerdéfiles van grote mode- en beautymerken: paars wordt dé opvallende kleur oogschaduw. En we laten je zien hoe cool dat op iedere leeftijd kan staan.

Leestijd: 2 minuten

Subtiele paarse oogschaduw

Kies jij altijd voor natureltinten als het om je make-up gaat? Stap daar dan dit voorjaar eens vanaf en probeer de hippe kleur paars voor je oogschaduw. Het leuke: het staat werkelijk íedereen goed.

Zoals dat gaat met trends is het een kleur die eerder ook al een keer hot and happening is geweest; namelijk in de jaren 80. Misschien bracht je het in die tijd wel royaal aan op je ogen. Ben je daarom bang dat het dertig jaar later misstaat en misschien zelfs wat te overdreven (vast niet!)? Dan kun je het ook subtiel houden:

  • Ga niet voor één kleur paars. Dat klinkt misschien heftig, maar door drie verschillende kleuren paars aan te brengen, kun je diepgang creëren. Draag de lichtste op de oogleden en werk donkerder af op de arcadeboog (het bot boven het ooglid).
  • Je kunt de donkerdere kleur oogschaduw ook als een soort wing aanbrengen. Blend deze kleur als het ware omhoog richting het uiteinde van je wenkbrauw. Zorg dat de wing wat vervaagt.
  • Breng de lichtste paarse oogschaduw in je ooghoeken aan.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door natalia (@parunenuitnoire)

Lees ook
Dankzij dit vreemde trucje krijg je een vastere hand om eyeliner te tekenen >

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Dani/ Makeup (@makeupbydanii_)

Paarse oogschaduw combineren

Paars leent zich goed om met een oud- of zachtroze tint te combineren. Het is ontzettend draagbaar en past bij elk huidtype. Kies voor een blush in dezelfde tint en kies voor een glanzende lichtroze lippenstift voor een romantisch effect. Een matte kleur zal voor een krachtigere look zorgen.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2022