ziek geweest make-up

Ziek geweest? Dan kun je dit make-up product maar beter weggooien

Als je een van de velen bent die geveld is geweest door griep of een verkoudheid dan is er een make-up product die je maar beter kunt weggooien. Om de simpele reden dat de bacteriën en ziektekiemen hierop extra veel verspreid zijn.

Leestijd: < 1 minuut

Lipproducten

Wanneer je make-up gebruikt terwijl je ziek bent, besmet je je producten met bacteriën en ziektekiemen. Maar volgens gezondheid- en veiligheidsonderzoeker Morgan Statt van Consumer Safety zal je extra moeten opletten met lipproducten. Ze legt uit aan The Independent: “De omtrek van je lippen is een natuurlijke weg naar je luchtwegen, waardoor je extra risico loopt op infecties en ziekte.”, aldus de expert. Gebruikte lippenstiften, lippotloden, gloss en ook je geliefde lippenbalsem mogen na een griepje dus eigenlijk allemaal de prullenbak in óf je moet zo goed reinigen.

Hoe? Draai je lippenstift helemaal open en neem de lippenstift voorzichtig met een tissue af. Schenk vervolgens ontsmettingsalcohol (70% alcohol, haal je bij de drogist) in een bakje en doop de hele lippenstift gedurende een aantal seconden onder in de alcohol.

Ook kwasten

Maar er is meer. Ook is het verstandig om je je kwasten en eventuele beautyblender te reinigen – en dat niet alleen nadat je ziek bent geweest. Deze make-uptools zijn namelijk een heerlijk vochtige broedplaats voor bacteriën en schimmels. Ieks. Er bestaat hier specifieke reinigingsvloeistof voor (bijvoorbeeld bij de Hema), maar je kunt ook wekelijks een sopje maken met ontsmettingsalcohol of tea tree werken.

Lees ook
Waarom je pluizig haar krijgt naarmate je ouder wordt >

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2022