anne zellien zoon

Anne Zellien en haar zoon tonen eerste juwelencollectie na hun hernieuwde samenwerking

In september maakten we bij Fifty & Me Magazine als eerste bekend dat zoon Thomas Lebacq zich terug zou aansluiten bij moeder en juweelontwerpster Anne Zellien. Ondertussen maakt haar zoon deel uit van haar team en is de opvolging dus verzekerd. Het eerste wapenfeit van hun hernieuwde samenwerking heeft zich vertaald in een nieuwe collectie voor heren.

Leestijd: 2 minuten

Terug in het bedrijf

De Belgische Anne Zellien maakte haar eerste collectie op haar 26e en hield in oktober 2022 een prachtige vernissage voor haar 65e verjaardag dat jaar in de foyer van de Opera van Antwerpen met een groot en mysterieus woud als thema. Aan stoppen leek en lijkt ze nog steeds niet te denken, maar voor zoon Thomas Lebacq deed haar verjaardag hem wel realiseren dat hij haar levenswerk rondom de Anne Zellien-juwelen niet teloor wilde laten gaan. Hij was de laatste jaren aan het werk als maatwerkspecialist maar had eerder al bij haar gewerkt. Het is dus niet dat Anne onmiddellijk het stokje wil doorgeven aan haar zoon – sterker nog, ze wil wel door tot 80 als de omstandigheden dat toelaten – maar ziet het momenteel nog eerder als een opportuniteit om zich nog meer toe te leggen op het ontwikkelen van collecties voordat het zover is.

Destijds vertelde ze in een interview aan ons: “Hij heeft hier twaalf jaar gewerkt en op een gegeven moment hebben we besproken of hij het ging overnemen maar dat wilde hij toentertijd niet. Hij is drie jaar weggeweest maar hij maakte een maand geleden bekend dat hij toch terug wilde komen om het over te nemen. Op het moment dat dit pand is afbetaald, zal hij klaargestoomd zijn. Ik ga hem de komende jaren leren ontwerpen en natuurlijk de administratie beheren. Een heel fijn idee.”

Muzikaal talent

Anne die haar opleiding juweelontwerpen genoot aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten te Antwerpen en daar ook een tijdje heeft lesgegeven ziet het helemaal zitten om hem te leren ontwerpen en het atelier te begeleiden. Nu vertelt ze: “Thomas heeft een groot muzikaal talent, hij speelde heel goed clavecimbel en ik ga ervan uit dat hij zijn gevoel voor kleur, ritme en schoonheid zal kunnen transponeren naar de kleinoden die in ons atelier vervaardigd worden.”


Thomas poseert met een aantal van de juwelen.

Mannencollectie

En dat zien we nu al terug in de prachtige gezamelijke mannencollectie die Anne en Thomas presenteren. Geïnspireerd door de prachtige Art Deco periode en met het oog op een optimaal draagcomfort zijn de juwelen herleid tot hun essentie. Door hun strakke opbouw stralen ze een sobere elegantie uit. De collectie omvat manchetknopen, ringen en armbanden. Naast de gebruikelijke materialen zoals zilver, lapis, onyx, malachiet en edelstenen en met het oog op duurzaamheid gebruikten zij voor het eerst ook 18kt goud.

Sterling Silver Saphire Cabochon € 320
18kt gold Garnet cufflinks € 1670
618kt gold Malachite cufflinks € 1170
Sterling Silver Lapis cilinders cufflinks € 360
Sterling Silver Lapis cufflinks €370
Sterling Silver Rhodium plated Falcon Eye beads bracelet € 252
Sterling Silver Rhodum plated bracelet € 288

Praktisch

De collectie is beschikbaar vanaf mid februari 2023.
Verkoopprijzen starten aan € 320 en gaan tot € 3575.
De collectie is exclusief te koop in haar eigen winkel en de online shop.

Verkoopinfo:
Anne Zellien, Kammenstraat 47, 2000 Antwerpen, 03 226 89 70
webshop: annezellien.be, Openingsuren: woensdag t.e.m. zaterdag van 11u tot 18u

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Stany Dederen


© Fiftyandme 2023