kleuren huid bruiner

Deze 5 kleuren laten je huid bruiner lijken

Zoek jij tijdens een zonnige dag eerder de schaduw op? Of laat je je zongebruinde huid graag wat extra opvallen? Dan weten wij welke kledingkleuren je uit de kast moet trekken om jouw huid bruiner te doen ogen!

Leestijd: 2 minuten

De zon heeft niet alleen een grote invloed op het verouderingsproces van de huid, maar ook zijn vijftigplussers de groep die het grootste risico loopt om huidkanker te krijgen. Je goed beschermen tegen de zon kan dus niet genoeg benadrukt worden. Zeker als je weet dat naast de zon, ook de kleur van je kleding kan bepalen hoe bruin jouw huid eruitziet. Wij raden je 5 kleuren aan, die jouw huid bruiner doen lijken.

Blauw

Turquoise, donkerblauw, denimstoffen… Iedere kleur blauw boost jouw tintje. Jeans op jeans is weer helemaal in en dus een geweldige optie voor deze zomer. Voor een zakelijkere setting, is een donkerblauw pak of jurkje dan weer ideaal.

Koraaltinten

Koraaltinten zijn een absolute aanrader! Ze maken je huid enkele tinten bruiner en geven je outfit een leuke, zomerse uitstraling. Ongeacht je leeftijd, met koraal maakt iedere vrouw indruk.

Wit

Het klinkt vanzelfsprekend dat witte kleding je bruiner doet lijken vanwege het kleurencontrast. Toch is het belangrijk om voor de juiste witte tint te kiezen. Spierwit is ideaal voor vrouwen met een koele huidtint met roze ondertoon. Gebroken wit is dan weer een betere keuze voor vrouwen met een warme huidtint met gele ondertoon.

Geel

Geel schreeuwt zomer! Niet de zon, maar enkel de kleur van de zon op je lichaam, is al genoeg voor een donkerder tintje. Uren bakken is dus echt niet de enige weg naar een sunkissed look.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Grece Ghanem (@greceghanem)

Roze

Roze mag niet ontbreken in je kledingkast. Ook bij deze kleur is het belangrijk om een onderscheid te maken tussen de twee verschillende ondertonen. Heb je een warme ondertoon, dan is de zalmroze de perfecte keuze. Bij een koele ondertoon, straal je in fuchsia of felroze kleren.

 

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2023