product huidveroudering

Waar moet je op letten bij het zoeken naar een goed product tegen huidveroudering?

Huidveroudering is een geleidelijk proces wat al vanaf het 25e levensjaar begint en vaak pas echt zichtbaar begint te worden tussen het 35e en 40e levensjaar. De afbraak van collageen- en elastinevezels groter dan de aanmaak, wat zorgt voor huidverslapping en fijne lijntjes en rimpels. Stoor je je hieraan? Dan kan een gezonde levensstijl in combinatie met de juiste producten helpen.

Leestijd: 2 minuten

Huidveroudering en de menopauze

Huidveroudering is het resultaat van een combinatie van chronologische-, omgevings-, genetische- en hormonale factoren. Het begint al vroeg in ons leven, maar na de sporen van de overgang kun je misschien vooral in de spiegel zien. De menopauze veroorzaakt een tekort aan oestrogeen en versnelt daardoor de leeftijd van de huid. Naast een verminderde stevigheid en meer rimpels, kan dat tekort ook voor een droge huid zorgen.

Huidveroudering kan (helaas?) niet gestopt worden, maar het kan wel worden beïnvloed. Hoe eerder je de tekenen van huidveroudering aangepakt, hoe beter. Paula Begoun en haar onderzoeksteam delen tips:

1. Collageen

Om een stevige huid op te bouwen is de hoeveelheid collageen heel erg van belang. Huidverzorgingsproducten die de huid helpen meer collageen aan te maken zijn zijn krachtige antioxidanten, zoals retinol, niacinamide, vitamine C en huidherstellende ingrediënten.

2. Exfolieer

Door dagelijks een exfoliant te gebruiken met salicylzuur (BHA) of glycolzuur (AHA), zal de huid zichtbaar verbeteren. Studies hebben uitgewezen dat deze ingrediënten de opbouw van extra collageen ondersteunen en tot op zekere hoogte de huid verstevigen. Een product met beide ingrediënten is niet nodig, ofwel salicylzuur, ofwel glycolzuur is voldoende.

3. SPF

We kunnen het niet vaak genoeg benadrukken, maar SPF is belangrijk. Gebruik alleen dagcrèmes met factor 30 of hoger. De UV-stralingen van de zon zijn erg slecht voor de huid omdat zonnestralen collageen en elastine beschadigen. Dagelijkse bescherming is dan ook van cruciaal belang, niet alleen voor het gezicht, maar ook de hals (waar je over verjonging van de hals hier meer leest).

4. Retinol

Een ander effectief ingrediënt is plaatslijk aangebrachte vitamine A, ook wel retinol genoemd. Gebruik een retinol product voor het slapen gaan om de huid te verjongen. Hetzelfde geldt voor retinoïden of het plantaardige ingrediënt bakuchiol.

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Shutterstock


© Fiftyandme 2021