Handtassen op het lijf geschreven

Leestijd: 2 minuten

Elegant, tijdloze tassen van soepel leer die zacht aanvoelen en tot in de details doordacht en functioneel zijn, maar ook kleine strakke tasjes met een chique rock-’n-roll-look om ’s avonds mee uit te gaan. Het Belgische merk Lilu, dat dit jaar zijn tienjarige bestaan viert, heeft in de loop van de jaren een mooie collectie opgebouwd. 

Door Isabelle Blandiaux

Beetje bij beetje werd het merk groter, maar Lilu bleef zijn basisfilosofie altijd trouw: elk stuk is met de hand gemaakt in het atelier dat zich achter de Brusselse winkel bevindt. ‘De manier waarop we vandaag consumeren en produceren is absurd. Amerikaanse merken bestellen hun stukken leer in Italië, sturen die naar China, laten de producten naar de States verzenden om ze dan te verdelen in winkels over de hele wereld. Dat heeft totaal geen zin. Wij vinden het net belangrijk om lokaal te werken. Al onze stukken leer en onze accessoires komen, in de mate van het mogelijke, uit Europa – Italië, Frankrijk en Duitsland’, zegt Emmanuelle Adam, oprichtster van Lilu. ‘Luxe, dat is voor mij een uniek stuk bezitten. Ik moedig mensen aan om zich te onderscheiden door tassen op maat aan te bieden.’ De sterkte van Emmanuelle is dat ze goed luistert naar de verwachtingen van haar klanten.

Maar voor ze aan het ontwerpen slaat, bekijkt ze eerst het leer.  Op het programma voor deze herfst: leer met kroko-effect in reliëf of met haar, en glossy nubuck dat lichtjes glanst om donkere tinten te laten opleven. Naast het eeuwige zwart vind je ook tinten als goudkleurig cognac, bordeaux, groen, grijs, pruimkleur en kaki. ‘Als een materiaal op zich mooi is, moet je er niet zoveel meer mee doen. Voor de Katrien-tas heb ik me laten inspireren door een vriendin van mijn vriend die een klein tasje wou om in haar grote tas te stoppen. Ik heb een groot model ontwerpen met een afneembaar tasje dat op de voorkant zit vastgeritst. Praktisch en mooi. Je krijgt op die manier ook een persoonlijke toets die de stijl van de tas seizoen na seizoen kan doen evolueren. Het idee voor Arya kreeg ik dan weer nadat ik details had gezien van de harnassen in de tv-serie Game of Thrones. Het resultaat is een heel strak tasje gemaakt van kleine vierkantjes dik leer, afgewerkt met klinknagels.’

www.lilu.be
Baljuwstraat 9, 1000 Brussel

emmanuelleadam_life-magazineEmmanuelle Adam zat zeven jaar op een Britse school voor ze rechten ging studeren, om dan later over te schakelen naar bedrijfsbeheer. Ze zette haar eerste stappen in de wereld van de mode als assistante van Johanne Riss. Later nam ze huis Dequanter over, gespecialiseerd in accessoires op maat. Samen met Veerle Van Bever lanceerde ze tien jaar geleden het tassenmerk Lilu.


Artikle gepubliceerd in Psychologies Magazine


© Fiftyandme 2024