outfits songfestival 2022

De 5 mooiste songfestival outfits van 2022

Het Eurovisiesongfestival staat elk jaar garant voor een paar extravagante outfits. Deze artiesten stellen niet teleur.

Leestijd: 2 minuten

1. S10

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door wiwibloggs (@wiwibloggs)

Bovenaan het rijtje van outfits tijdens het songfestival 2022 is de Nederlandse kandidate S10, die dit jaar optreedt op in een outfit van het Nederlandse ontwerpersduo Viktor&Rolf. De zangeres koos van een vrijwel volledig zwart outfit: een zwarte broek en top. De witte sneaker maken de look compleet en doorbreken het donkere kleurenpalet. Bovendien lijkt S10 wel van een beetje uitdaging te houden. Het bovenstuk heeft lange mouwen, maar de voorzijde is kort en open. Moeilijk om haar blote buik weg te stoppen dus. Als je met de laatste fashiontrends mee bent, zal je hier niet van schrikken. Cool en uitdagend, simpelweg een topoutfit!

2. Sheldon Riley

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door SHELDON RILEY (@sheldonriley)

De Australische deelnemer Sheldon Riley overstijgt all verwachtingen. Zijn extravagant kostuum, weldoordacht door celebrity ontwerper Alin Le’Kal, telt maar liefst 90 000 kristallen en parels, weegt zo’n 38 kilogram en nam bijna 2 500 uren werk in beslag. Het geheel wit ensemble heeft bovendien volumineuze mouwen, een ballonbroek en een met veren bekleede cape. Voor Sheldon een uitdagende look, want gewoonlijk gaat hij all black de deur uit. Maar voor een once in a lifetime-ervaring wilde hij toch eens uit zijn comfortzone treden. En hier staat hij dan: in zijn engelachtige, buitenaardse outfit.

3. Monika Liu

De grote droom van de Litouwer Monika Liu is eindelijk uitgekomen: stralen op het podium van het Eurovisiesongfestival. En dat doet ze in haar prachtige, elegante zwartglinsterende maxi-jurk. Op het eerste zicht lijkt de outfit misschien net iets minder gewaagd. Maar wanneer ze tijdens haar performance in het rond draait, valt je oog op haar volledig open rug. Gelijk heeft ze! Laat je huid tijdens deze zomerse dagen maar weer zien. Deze frisse, zomerse jurk is verder perfect geschikt voor de after-party. Slim!

5. Jérémie Makiese

Onze Belgische topper Jérémie Makiese kiest voor een simpelere look: een grijze jeans, een zwarte T-shirt, zwarte sneakers en een zilveren jasje. Maar dat zou zo zijn redenen hebben. Volgens Jérémie komt zijn outfit door de lichtshow met gouden gloed perfect tot zijn recht. Hoewel het niet zijn bedoeling is om met zijn outfit een statement te maken, apprecieert het publiek de doordachte look.

5. Mahmood & Blanco

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Mahmood (@mahmood)

“Dress to impress.” Dat doet het Italiaanse duo Mahmood & Blanco met 100% zekerheid. Wat betreft hun kleding lijken ze elkaar tegenpolen te zijn. Maar zodra je ze op het podium ziet verschijnen, blenden de zwart-witte kleuren heel mooi samen. Mahmood heeft de uitstraling van een wereldbekend fashionicoon, terwijl Blanco een echte streetwear-liefhebber lijkt te zijn. Zijn doorzichtige shirt, oversized fit jeans en witte sneakers weten hoe dan ook de aandacht te trekken. Wat vind jij? Passen deze twee heren goed samen?

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld © Getty Images


© Fiftyandme 2022