Ontdek de nieuwe, exclusieve “Grands Crus” van Lancôme

Leestijd: 2 minuten

In oktober stelt Lancôme de collectie “Les Grands Crus” voor in de serie Maison Lancôme. Een mooie hommage aan parfumeur Armand Petitjean, die wilde dat het Franse merk een incarnatie zou zijn van moderne schoonheid.

Door Gaëlle Dehenain

 Een (weder)geboorte 

Dit jaar geeft Maison Lancôme carte blanche aan zes virtuoze parfumeurs om een eerbetoon te brengen aan de know-how van oprichter Armand Petitjean. Zes verschillende inspiratiebronnen, paletten, stijlen en universa die samengebracht worden door een gemeenschappelijke filosofie – de kunst van de assemblage. De zes grote namen van de parfumerie herdenken met authenticiteit en originaliteit de mooiste grondstoffen van de Haute Parfumerie. Het is op die manier dat Maison Lancôme geboren werd, een nieuwe lijn van parfums waarvan het lijkt alsof ze altijd al bestaan hebben… want ze weten de essentie van het huis te vatten.

Een boeket van geuren

Life-magazine

Bloemen en hout voeren de hoofdtoon in deze collectie. Parfumeurs Olivier Gillotin en Shyamala Maisondieu werkten voor de assemblage van “Lavandes Trianon” met twee variëteiten van lavendel: essence van echte lavendel en absolue van de distillerie Vallon des Lavandes in de Provence. Het parfum wordt afgewerkt met een toets van gekristalliseerde vanille – heel vrouwelijk.

Aan Dominique Ropion werd “Jasmins Marzipane” toevertrouwd, die hij opbouwt rond een duo van natuurlijke jasmijn: absolue van de Arabische jasmijn en van de grote jasmijn. De assemblage wordt verzacht door amandelhout.

De neus van Shyamala Maisondieu werd eveneens ingezet voor de creatie van “Tubéreuses Castane”: een mengeling van absolue en distillaat van tuberoos met geroosterde kastanje.

Met deze zes exclusieve geuren creëert Lancôme de ultieme luxe voor het Maison.


Beschikbaar vanaf oktober  2016.
Eau de Toilette 100ml 185€ – Eau de Parfum 100ml 199€


© Fiftyandme 2022