klassieke parfums

5 klassieke parfums voor onder de kerstboom

Omdat er zoveel goede parfums te kopen zijn met kerst, scheiden we het kaf van het koren.

Leestijd: < 1 minuut

Jingle bells…

Je denkt zeeën van tijd te hebben om een kerstcadeau te kopen, maar wanneer je plots nog maar een paar ongeopende vakjes in de adventkalender hebben zitten, weet je: tijd om tot kerstaankopen over te gaan. Iets onwijs origineels verzinnen is misschien wat last minute, dus we tippen bij deze graag een waardevol cadeau; namelijk een luxe parfum. En nee, dit is geen standaard kerstcadeau, want wanneer je een geur en flesje uitzoekt dat precies bij hun past, is het eigenlijk iets heel welbedacht.

Giorgio Armani Beauty voor de moedige vrouw. Onafhankelijk, net als de Sì-vrouw, weerspiegelt Sì Passione een nog nooit ontdekte kant van haar steeds evoluerende karakter. Geurnoten: fruitig, bloemig.
Comme des Garcons Rouge voor de krachtige vrouw of man. Een oriëntaals kruidige geur dat werd uitgebracht in 2020. Geurnoten: rode biet, gember shimoga, roze bes.
Kilian Love Don't Be Shy voor de zwoele vrouw. Een warme basis van amber met fluwelige roos en tinten van weelderige marshmallow suikerakkoord. Geurnoten: neroli, oranjebloesem, marshmallow.
Valentino Born in Roma voor de luxe vrouw. Enerzijds, een couture elegantie samengesteld uit een combinatie van jasmijn en Bourbon vanille. Anderzijds ruik je moderne houtnoten. Geurnoten: bloemig, houtachtig.
Yves Saint Laurent Libre voor de vrijgevochten vrouw. De spanning tussen de brandende sensualiteit van oranjebloesem uit Marokko en een gedurfde, nieuwe interpretatie van Franse lavendel maakt Libre een unieke, vrouwelijke geur. Geurnoten: bloemig.

Geurnoten

Termen bloemig, houtachtig en Oriëntalenals zijn bedacht om verschillende geuren in een kader te plaatsen. Maar om beter te bepalen welke geur bij jouw dierbare past, kun je ook denken in zoet, kruidig en zwoel. De frisse, zoete geuren bevatten veel (citrus)fruit en bloemen en gourmandgeuren. Kruidig zijn de Oriëntalen en ruiken vaak naar musk of hars, en de zwoele noten bevatten vaak poeder en vanille. Doe er je voordeel mee.

Ook nog op zoek naar een kerstig kapsel om mee aan tafel te schuiven? Dit is je dosis inspiratie >

De leukste berichten van Fifty & Me in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Beeld:
Giorgio Armani, Comme des Garcons, Kilian, Valentino, YSL


© Fiftyandme 2024